napokon delovi motora stigli kuci ,ali nikako da izdvojim malo vremena kako bih krenuo da ga slazem .
klipove sam nasao ,zahvaljujuci jednom nasem clanu i prijatelju ,velikom ljubitelju minija ,koji nije nasao za shodno da ucenjuje coveka u nevolji ,i to brata po miniju .i ovom prilikom mu zelim reci veliko hvala ,a on ce znati o kome se radi .
konacno smo dosli do zakljucka ,sta se desavalo sa mojim motorom ,kada smo hilznovali blok ,uradjen je standard i svaka hilzna busena po klipu ,motor lepo slozen ,ali izgleda da je nesto bilo do tolerancije izmedju klipa i hilzne ,te posle 1000 km ja sam minija opeglao 120 i u nedostatku zazora i po recima nekih majstora ,dovoljno ne razradjenosti motora doslo je do trenja i podizanja temperature u prvom i cetvrtom klipu ,tako da su se klipovi u jednom trenutku rasirili i poceli da taru zidove cilindra ,u tom procesu doslo je do habanja istih klipova ,i tako po hladjenju ,klipovi su izgubili svoje prethodne mere i zvrcali su jer je nastao veliki zazor.
iskreno se nadam da ce ovoga puta pobediti strpljenje i da ce motor jednom proraditi kako dolikuje.