ajde da probam i i ja da dam neki savet...idi redom
1.buksne koje se kace kod osiguraca,lepo ih stegni sa kljestima da imaju dobar kontakt,kontakti osiguraca vole da zezaju jer oksidiraju
2.konektor koji se nalazi ispod volana,ja mislim da ima 5 zica,zna da se napuni prljavstine i masnoce i da ima slabu konekciju,ispod volana imas ja mislim 3 konektora....jedan je za paljenje,i kontakte,drugi zxa zmigavce,treci za brisace ,ako je noviji tip minija...sa prekidacima za brisace na volanu
3.ja najmanje sumnjam na kontakt bravu,ali proveri i nju
4.automat alansera ili solenoid,moguse da treci kontakt na njemu za startovanje motora nije lepo stavljen ili nema dobru konekciju
5.proveri veze na alternatoru,ako ti je od keca treba da su vezane 3 zice,za original minijev neka ti kaze neko ko ima..takav
6.nadam se da ti je alanser servisiran i da su i cetkice i biksne dobrei da si dovukao + na njega
sada da upalis auto ne treba ti mnogo posla ....jedna duza zica i neki kljuc tipa 23 ili 24 viljuskasti,jos bolje ako imas francuski...hehe
daj zivi kraj struje spoji direktno na bobinu i kljucem spoji ona dva izvoda sa srafovima na automatu alansera,tada mora da zavergla pa makar ti i ne radio automat alansera...
ako sam mesto zaboravioneka neko doda...