: 1 [2]

: Posledice na motoru bez termostata???????  ( 22264 )

0 and 1 Guest are viewing this topic.

nikola.m

• Aktivan
  • : 786
Odg: Posledice na motoru bez termostata???????
« #15 : August 20, 2009, 13:49:17 PM »

bas tako....termostat se vadi ako si na nekom daljem putu,pa ti auto prokuvao a ti nemas ni majstora ni delove ni mogucnost da popravis nesto...zato treba kupiti onaj termostat na 74 stepena za leto,i nemas frke...ako je jos sve cisto od rdje i kamenca trebace mnogo da se ozi po guzvi da se mini ugreje ..i naravno imati dobar cep hladnjaka...

Vladimir

• Aktivan
  • : 4.512
« #16 : August 20, 2009, 15:58:00 PM »

e ja moram da se pohvalim da sam od brace grka dobio dva termostata
jedan za leto i jedan za zimu :bravo:

www.classicmini.gr
"It's simple and amazing car" - Paddy Hopkirk

nikola.m

• Aktivan
  • : 786
« #17 : August 20, 2009, 16:37:16 PM »

ja cu probati da stavim ovaj za leto na 74 stepena,a posto za zimu imam gumenu masku koju stavljam ispod minijeve,necu skidati taj termostat pa da vidim kako ce se ponasati...

Machony

« #18 : August 20, 2009, 20:36:37 PM »

Bitne stvari za pravu radnu temperaturu...

Protocnost vode kroz sistem, pravi hladnjak (ovisno o motoru ako je nabrijan), VELICINA remenice na vodenoj pumpi i pumpa sama, noviji motori imaju distance na ventilatoru da ventilator bude blizi hladnjaku, pravi i ispravan cep na hladnjaku vode (998-13 psi, 1275-15 psi), drzanje pritiska u sistemu hladjenja (ne smije nigdje pustati), ispravan termostat (74, 82, 88 C ovisno o podneblju)

Ako se termostat izvadi (vidio sam to JAKO puno puta) voda se ne zadrzava dovoljno dugo oko prva dva cilindra i ne uspjevaju zadrzati radnu temperaturu i ostaju podhladjeni...treci i cetvrti se pocinju pregrijavati...neko vrijeme ce drzati ali ce se sa vremenom spaliti dihtung zbog piganja same glave! U slucaju VADJENA termostata treba staviti   http://www.minispares.com/Product.aspx?ty=pb&pid=36446&title=THERMOSTAT%20BLANKING%20SLEEV...

Nadam se da smo ustanovili da vadjenje termostata NIJE dobro!
Rijesavanje pregrijavanja vadnjem termostata je samo privremeno rijesenje i zaobilazenje pravog problema...
A Ako propadne dihtung i pukne glava dali može doći i do oštećenja karika, stublina i klipova ili je to mala verovatnoća?

gajudin

• Administrator
  • Aktivan
  • : 2.187
  • bomraketabona
« #19 : August 20, 2009, 20:49:50 PM »

nema sta covek uci dok je ziv
svaka cast na predavanju :good:
ZIV JE MINI UMRO NIJE!!!!

Brutalac

• Članovi MKS
  • Aktivan
  • *
  • : 811
« #20 : August 20, 2009, 23:23:56 PM »

A Ako propadne dihtung i pukne glava dali može doći i do oštećenja karika, stublina i klipova ili je to mala verovatnoća?

Ne moze...jedino ako glava pukne i komad glave padne u neki od cilindara... :0_0:
: 1 [2]