mili moji, sve to jako lepo zvuči u teoriji. Lepo je biti ambiciozan, ali od teorije nema selameta.
Svi mi želimo da se uradi pametno, i žao mi je ako sumnjate u pamet nas koji se angažujemo. Kao što smo bezbroj puta rekli - izvolite, ko god može, neka pametno dobije nekog sponzora sa konkretnom velikom ponudom. Saveti su dobri i korisni, ali oni nisu dovoljni da se posao završi.
Nema potrebe da budemo megalomani i poredimo sebe sa exitom. Prema trenutnim planovima, skup neće trajati par dana nego jedan dan, s tim što ćemo goste dočekati dan ranije i ispratiti sutradan. Sumnjam da mnogo ljudi ima vremena i volje da pravi petodnevnu slavu.
Ostali će reći svoje mišljenje, ali mislim da skup pre svega čine miniji, minijevci i lepo mesto. Za to nam ne treba ni jedan jedini evro. Sve preko toga, što skup pretvara u vašar, je lepo imati i dajemo sve od sebe da obezbedimo što više različitog sadržaja koje bi finansirali sponzori.
Mi koji smo počeli da organizujemo Minijadu nismo bogom dani, nismo profesionalci u tome, nismo plaćeni za to, i nemamo isključivo pravo odlučivanja. Prosto, mi smo jedini koji su krenuli da rade nešto konkretno - iskreno se nadam da može neko bolji od nas da preuzme celu priču, na zadovoljstvo svih. Izvolite, dođite na sastanke, idite kod sponzora, "dobro nas ogranizujte" itd... većina će odlučiti u kom smeru treba ići i šta je ostvarivo. Imajte samo u vidu da vreme ističe, i da smo već u ozbiljnom zaostatku.