Author Topic: Voskovi i zaštita pred zimu  (Read 4395 times)

Offline Optikon

  • Članovi MKS
  • Aktivan
  • *
  • Posts: 13
Voskovi i zaštita pred zimu
« on: October 30, 2021, 23:23:21 PM »
Nisam znao gde ovo da postavim. Ako je u pogrešnoj rubrici neka ADMIN prebaci gde treba.

Pošto dolazi zima, dosta Vas vozi minija i zimi nije na odmet par saveta oko pranja i zaštite boje preko zime i pre zime koliko toliko.

Moj savet da se auto opere dobro pre zime i namaže nekim voskom. Raznih ima na tržištu, ali da ne detaljišemo, bilo koji je bolji nego da ga nema uopšte. Po meni, SONAX će da uradi posao. Svi smo od sponzora dobili vosak u spreju. Ja ga koristim kao pomoć pri sušenju automobila posle pranja. Kada se opere auto, dok je vlažan poprskati ga MICHELIN SPRAY voskom i onda prebrisati. Dobro je da se koriste dve mikro fiber krpe umesto zastarelih jellenskih koža. Ne može da škodi. A daje lep sjaj. Može i po staklu bez prpblema. Postoji i proizvod koji se zove POLYMER NET SHIELD. Ima ga u OKOVU na Bež. Kosi i u prodavnici alata u BIG TC. Odlična stvar za zaštitu farbe. U spreju je, lako se nanosi i štiti boju 6 meseci po proizvođaču. Neka štiti tri pa je dobro. Isto tako, SONAX ima dobra sprej za sjaj guma koji može da se koristi i za kedere na vratima.

Za nas sa novijim minijima, POLYMER NET SHIELD je dobra stvar za zaštitu farova, pošto farovi na novijim minijima hoće da požute, pa je ovo neki vid zaštite jer ima UV protekciju.

Toliko ovaj put== I HAVE A NEED A NEED FOR SPEED ==