: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15

: Moj GT  ( 64840 )

0 and 2 Guests are viewing this topic.

Fefe

• Aktivan
  • : 570
    • Samostalni Referenti
Odg: Moj GT
« #165 : September 24, 2008, 19:29:13 PM »

update sta se desava: danas sam namestio chantu za hladnjak i auto sam vozio i stajao je u mestu....pokazivac temperature radi normalno i ne dize vise od polovine...onda u jednom momentu padne skroz dole kao da cajger ne radi...auto sam idalje vozio,parkirao i stajao je opet u mestu upaljen jedno 15 min...cim sam ga ugasio,propisao je vodu kroz ono crevo u visini chepa na hladnjaku...sta moze da mu bude???
Celery Celery if she don't cum I'll tickle her bum with lump of Celery

BaneBRE

• Aktivan
  • : 1.823
« #166 : September 24, 2008, 19:59:15 PM »

koje crevo? ono malo od 5cm sto spaja glavu i blok? moguce da je nabio pritisak i da je propisao tamo gde je bio najslabiji... kao sto sam ti rekao procackaj onu rupu pozadi na bloku...

Fefe

• Aktivan
    • Samostalni Referenti
« #167 : September 24, 2008, 21:03:29 PM »

ne brate nego ima ono crevce koje je nataknuto na rupicu koja je kao neki odvod za paru ili tako nesto,na hladnjaku...malo ispod cepa...

gregor.tm

• Članovi MKS
  • Aktivan
  • *
  • : 2.234
« #168 : September 24, 2008, 21:56:11 PM »

ništa strašno ako je propišao.... svaki "normalni" treba propišati kada mu uliješ novu vodu do vrha, provozaš se, dobro ugriješ i staneš. tada ti kroz ono tanko crevo kod čepa izbaci višak vode na pravu razinu.
a to da ti kazaljka čudno pokazuje........ proveri sender za T itd..... idi redom......

ivan

• Aktivan
  • : 1.090
« #169 : September 24, 2008, 22:01:07 PM »

update sta se desava: danas sam namestio chantu za hladnjak i auto sam vozio i stajao je u mestu....pokazivac temperature radi normalno i ne dize vise od polovine...onda u jednom momentu padne skroz dole kao da cajger ne radi...auto sam idalje vozio,parkirao i stajao je opet u mestu upaljen jedno 15 min...cim sam ga ugasio,propisao je vodu kroz ono crevo u visini chepa na hladnjaku...sta moze da mu bude???

-cajger koji pada na nulu - proveri sondu, stabilizator napona i sam cajger
-ako je propisao kroz to crevce znaci da je cep podigao poklopac sa hladnjaka. to sluzi kao ventil, da nesto ne eksplodira. ako je cep ispravan, onda se motor stvarno pregrejao. ali ako GURUegor kaze da je to normalno, onda jeste :)

mozda da uzmes neki termometar pa da nezavisno pratis temperaturu. imas na buvljaku unimera sa termoparom (sonda za temperaturu) pa to turis nekako negde u sistem za hladjenje...

Fefe

• Aktivan
    • Samostalni Referenti
« #170 : September 24, 2008, 22:19:37 PM »

da,imam utisak da nije prokuvao nego samo da je izbacio vodu...napolju nije bas hladno ali bi bilo logicno da se pusi a on nije...samo je voda izasla napolje i da-jesam danas dolivao vodu jer sam stavljao tu chantru...videcemo sta ce sutra biti...
sto se davaca tice-cudno se ponasa...radi normalno neko vreme...mozda par dana...pa onda krene ovako da luduje...

i dan=danas mi se desio opaki maler...krenuo ja drugim autom negde oko 12 do grada,vratim se kuci oko 14h i zateknem minija sa razlupanim vozacevim staklom...popizdim i pomislim da je neko hteo da krade cd player al vidim da je sve na svom mestu...pomislim da neko zeli da mi se osveti al nisam se nikome bas zamerio...i setam se oko auta i kaze mi komsija da je video lika kako kosi travu iz gradskog zelenila i da mu je odleteo kamen pravo u staklo...i onda sam ih zvao,napravili zapisnik i sutra treba da se jebavam u glavnu direkciju pa u dunav osiguranje...e sad,bice interesantno sta ce oni reci i koliko ce mi para dati...stavio sam neko izgrebano staklo sad a ovo koje sam imao je bilo malte ne novo...

gregor.tm

• Članovi MKS
  • Aktivan
  • *
  • : 2.234
« #171 : September 24, 2008, 22:27:32 PM »

aj, žao mi je za staklo. nema goreg nego kada se ti na miniju nešta desi.
za osiguranje..... idi u neku firmu u kojoj poznaješ čoveka i neka ti nabiju divji predračun za staklo. idi u drugu i zamoli ih da ti napišu malo manji..... i tako na osiguranju kaži, da si več pronašao najeftinijeg i očekuješ isplatu barem u tom iznosu. (neka ti napišu 200 eur) tako da ako ti snize, dobiješ barem realnu cenu. a ako če te zezati, reci im da češ iči najskupljem i da češ tražiti originalno staklo koje košta duplo više. kod mene je tako prošlo bez problema.

Fefe

• Aktivan
    • Samostalni Referenti
« #172 : September 24, 2008, 22:56:09 PM »

ti zivis u sloveniji koja jos pravno i funkcionise...ovde,ako dobijem 1000 din.bice sjajno...jos se i razmisljam da li da idem jer ce samo gorivo da me kosta dok sve obidjem barem 10 evra...

BaneBRE

• Aktivan
« #173 : September 24, 2008, 22:58:57 PM »

ista stvar mi se desila na aplauzu stim sto su meni razbili zbog muzike koju nisu uzeli... valjda neko naisao.... mrzelo me da se cimam za osiguranje jer sam imao drugo staklo pa sam samo promenio....

jbt matori, sranja se desavaju.... glavu gore  :punk:

mister x

« #174 : September 25, 2008, 07:47:19 AM »

fefe na uvidjaj je trebalo pozvati policiju,prednja sajba moze da se poruci u euroglasu,samo nisam siguran da li imaju bele ili zelene,kostala je 50 evra,ako nista ne resis imam ja jednu pa ako ti odgovara tvoja je ,sto se tice namestanja nije problem mozemo to da resimo brzo ja sam svoju namontirao u roku 5 minuta.
a sto se tice tih likova iz gradskog zelenila,ja sam imao slicnih problema ,stalno mi je bacao kamencice po vratima i celom autu i onda sam uzeo vojni asov i svu travu na mom parkingu ocistio ,tako da vise nema sta da kose.uzas dizala mi se kosa na glavi kad ih vidim ili cujem .
tako ako mogu nekako pomoci imas broj zovi

Fefe

• Aktivan
    • Samostalni Referenti
« #175 : September 25, 2008, 12:14:53 PM »

fala dule ali meni je puklo vozacevo staklo na vratima i to sam sredio tako da je sada ok...jes izgrebano ali sta da se radi...
ja sam se pre nosio mislju da uzmem neku stanglu i da olomim lika al kad sam video koja je socijala,cak nisam hteo ni da podnosim to ako ce da ostane bez posla...jbg,kad sam emotivac...
danas sam video Yuga ofarbanog u mat crnu i definitivno farbam u tu boju na zimu...

Fefe

• Aktivan
    • Samostalni Referenti
« #176 : November 10, 2008, 18:33:45 PM »

gregor me je pre nekog vremena pitao kako sam resio sistem sa dva hladnjaka i evo slike (naravno,nisam ja resio taj sistem vec zena koja je vozila Minija pre mene)...danas sam sipao antifriz 4l 100% i 2l destilovane vode...rece mi lik (andrija koji radi kod djure) da moze sa strane da se ugradi ventilator od renoa 4 ili 5 koji valjda radi na prekidac-jel to moguce ili ne?
Takodje,obrtaji vise ne padaju kad se stisne kvacilo a ono sto je bio problem sa prevelikim brojem obrtaja je klasicna glupost-crevo koje ide od karburatora ka iberlaufu je bilo skroz savijeni i nije bilo protoka vazduha skoro uopste...kad smo ga ispravili,obrtaji normalno na oko 900...kad se opet savilo,ista prica i idu na 1300 obrtaja...cemu to crevu uopste sluzi???

takodje,ovde je i link za elektricni ventilator-jel to ono o cemu se prica ili sam ja nesto pobrkao i da li se time resava problem pregrevanja???

http://www.minisport.com/acatalog/info_PACCF55.html

inace,sad se motor ne greje i ne pisa vodu...

BaneBRE

• Aktivan
« #177 : November 10, 2008, 18:39:44 PM »

e bas mi drago da je konacno resen problem

sta si naumio sa onim caletovim minijem? jel ga prodajes ili ces da ga sredjujes?

Fefe

• Aktivan
    • Samostalni Referenti
« #178 : November 10, 2008, 18:52:29 PM »

sto je najgore,nista nisam ni cackao oko toga...nista mi nije jasno al bitno je da je sve ok sad...doduse,to crevo jos nisam resio al bar znam u cemu je problem...
ne znam sta cu sa onim minijem...sentimentalno sam vezan za njega i prodavati ga necu zasigurno...verovatno nije vredan sredjivanja i bice rupa bez dna al jbg...

gajudin

• Administrator
  • Aktivan
  • : 2.187
  • bomraketabona
« #179 : November 10, 2008, 18:58:32 PM »

najbitnije je da si resio problem :punk:
ZIV JE MINI UMRO NIJE!!!!
: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15