evo da i ja predstavim mog minija kao sto sam i obecao...
kupio sam ga u nisu u decembru 2007 god od milosa, na forumu poznatijeg kao AEROX_mini i izgledao je ovako...
e sad, na slikama je pristojno izledao sto se tice limarije, trebalo da se uradi pod ispod vozacevih nogu i neke sitnice, zezalo ga malo paljenje a i masina je zvucala pristojno. tako je i isao.....pristojno...
prvih 70 km a onda je prokuvao .... ja i drugar smo zakacili sajlu i pravac beograd...ja se smrzao ali bas.. ipak je bio decembar...
dvoumio sam se sta da radim da li samo malo da ga sredim i da ga takvog vozim ili....
i odlucio sam se za ili..... pa kud puklo....
prvo sam izvadio masinu, rastavio i video, odnosno nisam video karike.. istopljene...lanac se rastegao kao zvaka a o lezajevima da ne pricam....bili su malo crvenkasti...hehe
i onda sta da se radi vec obrada glave, bloka, novi lezajevi leteci, lezeci, obrada radilice, novi klipovi i karike, komplet dihtunga i jos neke sitnice...
ostatak motora oprao, ofarbao i spremio za sastavljanje
sto se tice limarije, kao sto sam i rekao, izgledao je pristojno dok nisam malo bolje pogledao...a onda spektakl...
uredno je bio ofarban ali ispod farbe nista nije uradjeno, samo zagitovano i prefarbano...pod, prednji deo, do grede truo...skroz..
pragovi truli i u njima 3 kg peska... zadnji deo poda prilicno kilav...
sve odozdo bilo zamazano ja ne znam cime , nekim katranom koji sam jedva skinuo, uzas.
a ispod katrana opet trulez...ispod prednjih krila kod stubova vrata takodje...
plus sto je prednji deo bio udaren pa nesrecno ispravljen...
na zalost nisam se setio da slikam kako i sta sam radio ali mislim da sam barem opisao. onoliko koliko sam mogao da se setim...
ovo su slike kako trenutno izgleda. ali bice bolji samo skupim malo "vremena"
...za farbanje...
e sad slike nisu neke, slikao sam mobilnim ali vidi se....
znam da deluje da ima jos da se radi ali i nema...jos neke sitnice tu i tamo, spric git i farbanje...
a kada cu , nemam pojma...sve zavisi od znate vec cega...
a sto se tice motora evo par slika...ostalo da namontiram hladnjak i neke sitnice (grana, karburator, razvodnik...)
:-)...samo....hehe
e da , samo da napomenem da je ovo 1300... ;-)
toliko od mene za sada...pozz (uh al se napatih sa ovim slikama... :-) )