Tražio sam po forumu,ali ne vidim ništa što bi mi rešilo problem. Kupio sam pre 2 meseca mini sa austin-ovim 1275 motorom. Vozio sam ga tada nekih 80 km bez problema zbog čestih zaustavljanja pa je imao prilike da se hladi. Pre nekoliko dana krenem za Nikšić,i vidim da diže temperaturu. Dodjem do Beograda,raspričam se sa Sinišom 2 sata na bulevaru,motor se ohladi,nastavim dalje,nadjem se sa Amanom još 2 sata na ibarskoj opet se ohladi... Stanem u Ljigu da izvadim termostat i vidim da ga nema. Nadjem neku brzinu i obrtaje i održavam temperaturu nešto preko N celim putem,radujući se svakoj nizbrdici. Ništa me nije brinulo do danas kad sam počeo da tražim šta je. Nisam našao ništa! Hladnjak dobar spolja i iznutra,pumpa dobro gura,skinem kućište termostata,ventil za grejanje i čep sa bloka,stavim crevo sa vodom na svaki otvor redom i ne mogu da napunim blok i glavu jer dobro protiče. Još samo da napravim reducir i zakačim ga na hidrant i ostavim 3 dana tako... Znam da 1275 hoće nekad da zeza sa temperaturom preko leta,ali bila je noć. Probao sam da vozim na većim obrtajima zbog jačeg efekta pumpe i ventilatora,ali tada zakucava termometar. Napominjem da je motor odličan,osim što troši kao da je V8 i dimi crno na jakom gasu,ali to je sve dok ne sredim karburator. Može i to da zeza temperaturu,ali ne verujem da može toliko. Nije mi ni jednom prokuvao,a bio je 20 puta sasvim blizu. Sumnjam ipak na kanale u bloku i glavi,jer je svašta ispadalo dok sam to ispirao... Šta mi je sledeće pre skidanja glave?