Klub i Forum > Predstavljanje automobila članova Foruma

Austin Mini Cooper Mk2

<< < (13/24) > >>

Marko90:
moj savet je uvek skinuti tu crnu boju sa limarije pre farbanja...zastititi sa expoxy pa onda priprema pa farbanje...ja cu mog minija nakon sredjivanja limarije nositi opet na pesak i zastitu pa tek onda farbanje...sto je sigurno sigurno je :) Ta crna boja na limariji je ipak u fabrikama samo nanesena da lim ne bi korodirao prilikom stajanja na lageru i transporta a ne kao podloga za farbanje

nebkv:
Da,upravo tako
Jednom prilikom smo u Golasu pricali o toj zastiti
Po prici prodavca sada se sve vise delovi isporucju neofarbani,navodno se i ide u pravcu da se proizvodjaci potpuno preorjentisu na takav vid
Inace izolaciju sam skinuo sa krova iz dva razloga.Prvi je taj da ce biti potrebe za peganjem dela krova,a drugi samo varenje i mogucnost paljevine
U svakom slucaju bio sam strpljiv pa sam zastitu sacuvao skoro neostecenu pa ce biti nazad i vracena :)
Ja napred nisam zatekao nista slicno smoli,samo farban lim i zutilo od lepka za tapacirung

gregor.tm:
neofarbani delovi nisu najbolji. ipak vlaga prodire u metal. to se radi samo kot neoriginalnih delova, koji služe za popravku autiju za preprodaju. pogotovo kod kopija je uvek lim lošiji kvalitet. ipak se danas štedi i na njemu. npr.... zašto innocenti miniji nisu trulili kao što su engleski automobili. jer je bio kvalitet lima puno bolji. izvor lima je bio iz drugih zemalja u uspoređenju sa engleskom.

osobno nevolim delove bez zaštite..... npr. nakon peskarenja je paravilo da se ofarba lim odmah, jer več nakon nekoliko sati vlaga se veže na površinu.

pitanje! dali je tvoj mini austin ili morris? to pitanje se odnosi i na Daliborovog minija. moj MK1 je morris i tvornički je imao zaštitu lepljenu sa crnom smolom kao što kaže Dalibor. živa muka ju je bilo skidati.

nebkv:
Po prici vlasnika Austin,tako se vodi i u saobracajnoj.Sem dugmeta volana sa bedzom Austina tu je i plocica sa prefiksom CA2S...i naravno natpisom Austin.Na staroj fotki iz 80tih par stranica ranije na haubi se vidi Austin Cooper bedz
Rekao bih nesumnjivo Austin

r_dalibor:
Moj je isto Austin, piše u saobračajnoj. Po nekoj priči Coca Cola je imala nagradnu igru u srbiji i uveženo je deset coopera (i trebalo bi da su svi austini) tako da postoje šanse da ih ima još!

Evo vam slika da vidite gde je smola i kako stoji zvučna izolacija.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page