Klub i Forum > Predstavljanje automobila Ĩlanova Foruma

Austin Mini Cooper Mk2

<< < (3/24) > >>

nebkv:
Hvala svima na podrsci :good:
Inace ja sam od onih koji uopste ne vole osnovnu-cistu belu boju na autu.Krem i prljavo bele varijacije mogu podneti,ali cisto belu nikako.Silno sam se obradovao kada sam na prednjem krilu na mestu gde je sa prve boje otpao git video da prva boja uopste nije bela kako ju je vlasnik prvi put opisao,vec vise vuce na jednu vrstu "misije sive"koju sam vidjao na mk1 Cooper S.U stvari meni ne deluje ni kao siva,vec vise kao totalno svetlo plava.Probacu da snimim taj deo auta.Tako sam otkrio da spoljni deo poklopca gepeka nije menjan jer je i na njemu ista boja.Mozda je samo dno menjano,ili je zaista takva specificna zadnja hauba.Kada ga skinem i oljustim u dnu do lima znacu pravo stanje stvari

nebkv:
Proverio sam brojeve i stvari ovako stoje.Plocica sa komisionim brojem 25OS-19827A,plocica broja sasije CA2SB1356463A.Isti takav broj je ukucan na gredu ispod suvozacevog sedista(ima pus oznaku iza i ispred)s tim sto je u saobracajnoj zavedeno samo 1356463.Broj motora na mestu gde je bila plocica ukucan takodje sa pus ispred je 99H377C-H5170.Oznaka na glavi motora je 12G295.
Nevezano za njega iscitao sam brojeve glava ostalih motora koje imam
12G202(1.1)
2G94(1.3)
12A1456(1.0)
Mislim da je i ovaj od 1.3 12G94,ali 1 se ne vidi,na njegovom mestu je rupa,podizaca ventila cini mi se

ivan:
http://www.minimania.com/MM/Engine___Identification_Data_UPDATED.htm

Factory replacement engine reference numbers (i.e. New, and Gold and Silver Seal units)
8G33             998cc Cooper - Fitted with 28G193 (12G202) cylinder head
8G40             998cc Cooper - 28G222 (12G295)cylinder head introduced

ostali se ne pominju...  :thinking:

nebkv:
Negde sam video podatak da su ove glave od 1.3 zaista obelezavane sa 12G94?,ali su kasnije u obradi i busenju rupa ti izliveni brojevi "pojedeni",prvi i zadnji
Inace poklopac je jos uvek misterija.popricacu i sa bivsim(prvim)vlasnikom.Tri opcije su u igri.Prva,da kao sto su Gregor i Dalibor rekli zamenjena spoljna oplata,druga je da je zamenjeno samo dno i treca je ta da je to orginalna,neka prelazna verzija.Ja sam vise za ove zadnje dve jer je spolja ispod dva sloja raznih nijansi bele boje fabricka plavkasto bela(mozda Snowbery white?) kao i na celom autu i rekao bih da su rupice za bedzeve iznad tablice orginalne.U temi "Miniji sirom Srbije" postoje slike poklopca Minija jednog mog prijatelja koji je spolja indentican mk1,a iznutra mk3
Obrnuta kombinacija od ove kod mene

nebkv:
Razlika izmedju bele boje kojom je naknadno prefarbavan,i pretpostavljam fabricke Snowberry White

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page