Klub i Forum > Predstavljanje automobila članova Foruma
Mini C20let RWD
milos:
Pa da pocnem :thinking:
Kupio sam Mini 1300 1976 stanje srednje zalosno,nije bas toliko lose stanje koliko je majstor lose uradio limariju(bolje da nije radio).Doterao sam ga u garazu i prvo pocupali sve iz njega (ne brinite nista dobro sem inst. table nije bilo),onda smo izvadili motor
i poceli da ga "kasapimo" (isekli zadni lim za sediste, pregrade, i sve sto je moglo da se isece a da ne menja prvobitni izgled minija) :rolleyes:
uzeli sam materijal i poceli da pravimo zadnju sasiju za motor koji ce stati tu..
Odlucio sam se za opelov C20let motor,jer se dosta dobro pokazao na ovim trkama gde se ja takmicim.To je 2.0 motor sa 16ventila i 215 fabrickih konja.E sta njemu daje pravu car?To sto vec ima napravljenje EDS chipove koji se kod njih zovu "Phase"..Ja cu za pocetak uzeti tu Fazu(na srpskom) 3 koja daje 315 ks bez ikakvih prerada motora :cool:
Kad smo posle duzeg vremena uspeli tacno da izmerimo i postavimo sanke prednjeg trapa onda smo poceli da sredjujemo te limarijske delove koje je neki gospodin majstor unakazio na primer sajtne,patose,trouglove,zadnji vezni lim (skoro ceo auto...) Godinama nijedan limar koji je radio ovog minija nije skidao trule delove pa vario nove krpe (kao sto bi trebalo da se radi) nego se to varilo na trulo sloj po sloj pa se nakupilo negde cak i po pet slojeva nepotrenog lima :umm: tako da znate od prilike s cim imam posla
Delove sam skoro sve uzeo u Golasu cak i sajtne za koje sam cuo i uverio se da su njesra ali meni ce posluziti mnogo bolje nego one sto su bile na njemu
evo i slike kad smo isekli minijeve koseve
Sad sam se malo zadrzao na resavanju amortizera i glavcina i pravljenja koseva,ali nadam se da cu to zavrsiti ove nedelje
toliko za sada ima jos puno toga da se napise ali bice vremena a i jos malo slika da prikupim :wink:
milos:
uf ako moze administrator da smanji slike bilo bi super :blush:
Fefe:
a koji tockovi? koje kocnice? menjac?
milos:
pa tockove jos ne znam koje cu staviti verovatno 15-ice, kocnice fabricke od calibre a menjac 6stepeni fabricki od tog motora
ivan:
--- : milos March 11, 2009, 18:25:16 PM ---uf ako moze administrator da smanji slike bilo bi super :blush:
--- ---
sve može administrator... :jak:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page