Oooook ajmo malo temi dati umjetnog disanja i ponovno ju oziviti uz pomoc malih ali preciznih elektrosokova :focus:
Vrlo vjerojatno se mnogi od vas pitaju sta je bilo sa ovim Minicem i di je zapelo, ali necete dobiti odgovore na ta pitanja (barem ne od mene ;D ) nego cu vas ja obavjestavati samo o napretku jer se evo u zadnjih par tjedana OPET pokrenuo projekt i Minic je OPET kod mene u radioni
Bas kao sto je i bilo planirano, tj. kako je i trebao postupak slaganja i teci, na redu je bila struja i kompletna instalacija...
Struju od motora nije bilo potrebe dirati, ali je zato instalaciju od auta trebalo selektirati, maknuti nepotrebno, zbrikati potrebno sa nepotrebnim, upotrijebiti nepotrebno, spojiti nespojivo da bi motor radio, ALI i sve to ukomponirati skupa SA Minicevom instalacijom koja ce pokretati sve ostalo...
Uz ponesto cohanja glave i poprilicno provlacenje zica i brikanja i spajanja dosao sam do rezultata (koji jos nije provjeren), a to je kompletirana instalacija Mini-Integra TypeR
Ne da mi se vise tipkati pa evo i nekih fotkica...
Ovak to nekak izgleda na hrpi...naravno to nije jos ni bliiiiiiizu gotovog, ali sve zice su sprovedene
U tanku je bila pumpa od SPi Minica koji koristi 1.6 bara pritiska a sto je potpuno nedovoljno za TypeR motor tako da sam laaagano zamjenio sa TypeR pumpom
A kad je instalacija cijela poslozena treba to sve nekako i pozicionirati u auto pa su tu uslijedile montaze kompa (ECU) i fuse/relay kutije.
Na prvu dijeluje kao totalni kaos upravo zato sto to i je ;D
A morao sam se malo poigrati i u gepeku jer podnica nije imala mijesto za usarafiti masu auta :nea:
Eto, toliko od mene za sad jer se radovi nastavljaju u jednakom revijalnom tonu tako da cete i dalje biti koiko toliko uredno obavjestavani pravilnom foto dokumentacijom.
Ono sto slijedi je provodjenje lajtunga od benzina po autu i spajanje hladnjaka i svih pripadajucih cijevi, a i sami most ce se OPET modificirat jer cemo ipak otavljat JDM granu, samo cemo ju morati maaaalo "popraviti" kako bi ipak jos bolje stajala na Minicu... ;D