: 1 [2]

: Problem karburator!  ( 14127 )

0 and 1 Guest are viewing this topic.

Minion

Odg: Problem karburator!
« #15 : October 12, 2014, 01:57:04 AM »

Nou nou nou, palis auto sa komplet karburatorom! Nikako drugacije!

@marko - zato nosim svecicu da se ne mucim :p

jovanovski

• Članovi MKS
  • Aktivan
  • *
  • : 417
  • Nemirni i Čudni
« #16 : October 20, 2014, 12:11:09 PM »

Divac

« #17 : October 20, 2014, 16:06:41 PM »

Luka u predprošlu nedelju svim minićima u Kralju podesio smešu. Odlična spravica. Hvala Luka još jednom.

Dušan Stankov

• Aktivan
  • : 440
« #18 : October 20, 2014, 16:21:25 PM »

Nije ni skupa, na E Bay 19,99 Funti + 9 Funti poštarina ( hardwick1982).
Blue Transformer

Floyd

• Članovi MKS
  • Aktivan
  • *
  • : 12
« #19 : December 17, 2014, 14:45:38 PM »

Evo u zadnje vrime sam radija oko minija i sredija sam neke probleme. Ugradio sam HIF 44, imam pitanje u vezi smjese... kad zavidavam vijak za smjesu na HIF-u, jeli onda dodajem gorivo ili oduzimam? Koliko bi krugova onaj vijak trebao biti odvidan, tj. koliko je sredina?

gregor.tm

• Članovi MKS
  • Aktivan
  • *
  • : 2.234
« #20 : December 17, 2014, 23:40:49 PM »

Evo u zadnje vrime sam radija oko minija i sredija sam neke probleme. Ugradio sam HIF 44, imam pitanje u vezi smjese... kad zavidavam vijak za smjesu na HIF-u, jeli onda dodajem gorivo ili oduzimam? Koliko bi krugova onaj vijak trebao biti odvidan, tj. koliko je sredina?

odgovor je veoma fino napisao Luka o ovom postu.
to znači upališ motor, ugreješ motor i ideš po njegovom savetu. vijak sa leve strane okrečeš i videt češ u koju stranu če biti smesa goriva slabija ili bogatija.
karburato se nikada nešteluje na suvo. i nema pravila koliko krugova da se postigne to ili ono.
a kako početi? ja uvek HS karburator na početku odvrnem diznu sa dva puna okretaja i onda počinjem štelovati. na HIFu imam spravu za merenje smese i štelujem dok ne postignem pravi CO.

: 1 [2]