Steta za njega
Barem za ovog belog donosim lepe vesti
Odmah posto sam dosao do broja telefona(ovaj put fiksnog!)vlasnika Minija stupio sam u kontakt sa njim i dogovorio da se nadjemo na parkingu gde je bio Mini u petak u 16h.Preko telefona sam dobio potvrdu da je zbog vandala Minija sklonio na plac u selo,i da je spreman da ga proda za 150e,ali se pitao sta ce mi
U S.Palanku stizem u dogovoreno vreme,ali coveka nema.Zovem u stan,zenski glas mi kaze kako je izasao dole i kako nema pojma gde je,i kada ce se vratiti
Ostavljam broj telefona u slucaju da se vlasnik pojavi u stanu,da mi se javi.U tih sat vremena koliko sam ga cekao svasta mi je prolazilo kroz glavu.Pokusavao sam napraviti na osnovu ranijih iskustava i momentalnog desavanja "psiholoski profil prodavca",tj.razmisljao sam sta me ceka ako se uopste pojavi.Nakon sat vremena zvoni telefon,on je.Pita me da li da sidje dole
Stekao sam utisak kao da me nije ozbiljno shvatio tokom dogovora i cinjenicu da sam zaista spreman da uzmem Minija,i da je mislio da necu doci.Verovatno je na njegov stav uticalo to sto sam udaljen preko 100 km,i da maltene trebam za slep dati koliko i za auto.Srecom od momenta kada smo se sreli stvari su krenule pravim tokom,jedino sto je vec pao mrak,i od slikanja nista
Saznao sam da je prvi vlasnik auta.Kupljen je ako sam ga dobro shvatio u Ljubljani u predstavnistvu IMV-a 1969 godine.Zaista je u pitanju Austin Cooper 998.Izgleda je na njega prilikom kupovine dosta uticao uspeh Minija na reliju Monte Karlo.Pricao mi je da je jedan krak relija vodio preko ovih krajeva,i da je isao da ga gleda i fotka.Kaze da je uhvatio i jedan Mini.Obecao je da ce naci sve te slike,kao i slike Minija dok ga je vozio,kao i sve sto nadje od propratne papirologije i uputstava
Kaze da je sa Minijem presao oko 300000km,i da je jednom radio generalnu motora nakon koje je presao samo 30tak hiljada.Koliko sam video u motorskom prostoru je sve na svom mestu,dupli karburatori i sl.U odnosu na prethodne fotografije na Miniju nedostaju one tri alu felne za koje kaze da nisu bile njegove i da ih je vratio.Umesto njih su obicne celicne.Samo je leva stop lampa mk4.Mini je dosta nekompletan po pitanju sitnica,ali u sustini mislim da nije nista losiji limarijski od ovog Minija 1000 kog radim.Tako los utisak je ostavio zato sto je legao(ispustio hidrolastik),i to sto je sav izlupan(ali je zdrav na tim mestima!).Inace kaze da je u orginalu bio beo sa crnim krovom,pa je on iz fazona ofarbao i haubu u crno,da bi zatim sve ofarbao u belu boju.Ispaltio sam mu deo novca,i dogovorio da pretresemo malo detaljnije zivotni put ovog Minija kada dodjem po njega
U sustini je ispalo super na kraju.Kada sam prvi put cuo da ima neki stari mini u S.Palanci nisam ni sanjao da ce na kraju ispasti da je u pitanju Austin Cooper i to mk2(mk1 ne bih preziveo
).Detaljne fotografije Minija kacim cim ga dovezem kuci