Moje ime je Milos i pijem vino vec 15-tak godina...
Uh cekaj, ovo nije grupa za odvikavanje...
Anyway, moje ime je svakako Milos... Mini jos uvek nemam, ali imam pristojnu kolekciju Alan Forda
Malo ozbiljnije...ovde sam sa vama vec skoro godinu dana, a sad sam i skupio hrabrost da se javim - i inace spadam u grupu ljudi koji vise vole da slusaju nego pricaju...razlog pisanja dakako Mini...mali auto, a velika zelja!
E sad...pokusacu da objasnim na koju stranu razmisljam, kakva mi je ideja, zelja, pa da vam olaksam savetovanje...sustina je u tome da cu najverovatnije trebati i licnu, realnu pomoc nekog od vas...mozda za restauraciju, mozda za kupovinu, mozda za poneki obican savet, a mozda za sve...moguce da ce biti delimicno i nabacano, ali cete svakako razumeti sta se zeli reci.
Ja cu biti potpuno otvoren i iskren, jer verujem da jedino tako i mogu dobiti pravu pomoc...jedno od prvih "priznanja", jeste cinjenica da se ja uopste ne razumem u automobile...s obzirom da imam solidan vozacki staz, znam bukvalno osnovne stvari, ali nista dalje od toga...ni kao decak se nisam nikad interesovao za automobile, nego sam uvek davao prednost stripovima, loptama i devojcicama - tim redosledom.
Zelja... Nemam jos uvek neki konkretan model koji zelim da imam...tu sam zaista otvoren da sve saslusam...s obzirom da volim da vozim, kao i da se ne bojim da prevalim gomilu kilometara u kratkom vremenskom periodu, mislim da bih voleo da to bude jaci motor. Voleo bih i da autic bude u stanju da me prebaci do Portugala, Amsterdama, Istanbula...voleo bih i da ga mogu koristiti u svakodnevnoj voznji, sto predpostavljam da samo znaci da bi trebao biti dotegnut valjano.
Kako za model, tako i za samo godiste ne postoji neka konkretna zelja...zavisice naravno od ponude iz oglasa, ali i od vasih predloga i saveta za odredjene modele...
Ako bih pokusao da postavim neku dilemu ili pitanje za sam pocetak, onda bi to mozda bilo upravo:
ODAKLE POCETI?
1. Da li je bolje pronaci nesto sto bi bilo samo baza (recimo skoljku), pa nadogradjivati?
2. Da li cekati nekog od vas da pocne da "kipi" u garazi od broja Minija na jednom mestu?
I za kraj jos nesto...kao sto rekoh, nisam upoznat sa "unutrasnjim organima", kako krupnim tako i onim sitnijim i ne mogu reci da mi je mnooogo znacajno da svaki sraf bude originalan...daleko od toga da zelim bilo kakve gluposti, ludosti i slicno, samo eto mozda i to kao pitanje - koliko je uopste moguce sklopiti sve u originalu i sa koliko nistica se pise "original", kako u nivcu, tako i u vremenu?
Bice verujem prilike da se dopunim i objasnim, kad krenu prvi saveti, a za sada toliko...
Puno hvala unapred na svemu!