evo mog primjera....
u septembru ču organizirati manji skup.
izgledače ovako.
ujutro se dobijemo kod mene (imam plac od 3400m2) dovoljno za sve minije i kampiranje. nakon doručka idemo turističku vožnju po super putevima za minija i za sve koji neznaju maribor če biti zanimljivo. nakon toga ručak ili pizza. svako plača sebi šta jede. piče svako tovori po želji sa sobom u miniju. nakon toga npr. izlet na carting stazu u austriju gde se izludiramo do kraja i naveče piknik .... to jest izbacimo projektor napolju i do kasno u noč pijemo, gledamo hrpu zanimljivih stvari o miniju itd. svi koji žele otiči kuči normalno idu.... ostali spavamo u šator varijanti, za nežnije u mojoj kuči a onaj ko ima para možemo mu nači hotel. drugi dan kasno buđenje,.... doručak i zezanje,.... onda palimo minije i idemo na amatersko takmičenje (zatvaramo sporedni šumski alsfaltiran put na pohorje, što znači brdsko brzinska vožnja)... nakon toga ručak uz dravu.... nakon toga slobodno, to jest ide se kuči ili idemo dalje na izlet ko hoče ili kod mene u garažu da šarafimo naše projekte ;-)
npr. česi imaju slično. oni okupe preko 80 minija iz češke, slovačke, poljske, mađarske, austrije in npr. mene iz slovenije. prvi dan se svi okupe i zezanje, subota turistički reli koji traje nekoliko sati. u ruke dobiješ kartu relia i snalaziš se po putevima, na kontrolnim mestima imaš npr. razne zagonetke vezane uz znanje minija, i ogled npr. njihovih kulturnih znamenitosti, zamkova itd..... na kraju dana se završava. sabrajaju rezultate, bodove,..... i nagrade za naj mini, najudaljeniji mini, najbrži mini, najstariji ili najmlađi sudionik itd. zabava u noč, muzika, zezanje,.... drugi dan lagana turistička vožnja sve do ručka, nakon toga odlazak kuči. kuči dođeš prepun utisaka a tako jednostavan program....
što ne bi mogao biti balkan miting u tom stilu?