dragi mini prijatelji iz ovog prekrasnog mini foruma,
u veselje mi je bila informacija za vaš forum i istog dana kada sam čuo za njega odmah sam ga išao gledati. na žalost do sada nisam ništa napisao zbog moje abnormalne gužve... (gradim kuču, imam malo dete, menjao posao,.....) tako da se tek sada predstavljam.
minijima se bavim od kada znam za sebe. to mi je uvek bila prva ljubav. kao klinac sam svake godine provodio razpust kod ujaka u Beogradu i poznavao skoro svaku ulicu gde je stajao mini. beogradski miniji su mi uvek bili inspiracija. na žalost u poslednje vreme ih nisam viđao često ali ih ipak imate još uvek više nego kod nas u sloveniji.
trenutno imam dva minija. jedan je žestoko prerađen sa 1275 A+ turbo motorom (identičan kao mini ERA turbo mini ili MG metro turbo) samo što je svaki deo na motoru dodatno obrađen, friziran itd. konjskih snaga bi navodno trebao imati 180 ali iskreno rečeno nikada nisam bio na rolling roadu, pa nemam točan podatak. ali znam, da moji prijatelji iz engleske, austrije,.... imaju sa mojom specifikacijom od 160 do 190 konjskih snaga.
drugi mini je rađen za ženu. taj je u klasičnoj mini surf blue boji i belim krovom U MK1 stilu. motor? ništa posebno, probao je sve od 850 do 1275 sve u standard verziji.
šat još da kažem o sebi???? ništa naročito, pa ču više hvaliti moje minije. oba su več bila na brojnim mini skupovima. turbo mini je bio pre devet godina u engleskoj na 40 toj godišnici minija. nadam se da druge godine ide na 50 tu godišnicu. provozikao je je velik deo evrope a najviše voli iči na vikent mini susrete u češkoj. nadam se da drugu godinu dođemo sa njim i u srbiju.
trenutno mi miniji stoje zbog radova na kuči ali dobili su novu garažu i radionu sa 12,5 x 6,5 metara
i konačno imaju svoje mesto. iskreno rečeno ove godine ih nisam ni registrirao. imaču i konačno dovoljno mesta za sve delove minija, jer inače več deset godina uvozim nove delove iz engleske, pa konačno mogu imati svoj lager ili manju radnju sa delovima i drago mi je za veliko parkiralište za istovar kada stigne kamion delova.
izvinjavam se za to malo duže pisanje i predstavljanje ali na žalost kada je o miniju reč, ne umem da budem krači.
za koji dan idem potražiti koju fotku od minija (srušio se mi hard na računaru i otišle sve fotke na računaru) pa ču moliti nekoga ako ih može prilepiti umesto mene.
i pardon za greške u pisanju, a još uvek neznam gde da napišem ć i gde č, razliku mekanog i tvrdog dž,đ itd.......
mini pozdrav,
Gregor