Klub i Forum > Predstavljanje automobila članova Foruma
Moj mini 1000
StevaNcina:
Posto sam se vec predstavio kao clan sada cu nesto da kazem i o mom miniju..
Odavno je u meni postojala zelja da imam mini morisa, tacnije u mom kraju je postojao jedan mini moris dok sam bio klinac ali iskreno tada mi i nije nesto privlacio paznju jer su tada bila aktuelna druga vozila a mini jos nije dostigao te godine da bi se smatrao kao oldtajmer ili nesto tako, tacnije meni se cinilo da je to obican auto kao i svaki drugi a svi smo se okretali za tadasnjim "besnim" automobilima mini je ostao relativno neprimecen, postovan je bio samo u uskim krugovima ljudi, ali se i tada u toj klasi vozila i te kako isticao i bio isred svih.. Ja to govorim sa mog stanovista i mojih tadasnjih godina.. Inace sam veliki ljubitelj automobila i pratim automobilski svet i poslednje 2 godine aktivno pratim desavanja oko minija, pratim cene, ponudu, skupove itd. Zbog udaljenosti od mesta gde se odrzavaju skupovi nikad nisam bio u mogucnosti da posetim neki od njih..
Da skratim, jer je polovina od vas vec sigurno prestala da cita moj post, posle dugog razmisljanja i premisljanja resih i ja da kupim minija..Pratio sam oglase, cuo se sa par njih i polako krenuo za Beograd, bio sam odmah odlucen da ne kupim bas neki les vec da to bude u iole pristojnom stanju jer nisam bas u tom fazonu da se vucaram po majstorima svaki dan, a da i cena bude relativno razumna.. Dan pred polazak zovem lika ciji mi se mini najvise svide ali cvrc, kaze juce ga prodao, no to me nije pokolebalo, jos 3 su u opticaju i valjda ce neki da me ocara..
Stizem u srpsku prestonicu i odmah zovem decka ciji je mini sledeci bio u igri i odlazim sa dva brata da ga pogledam.. Dolazim, srecem dva lepo vaspitana momka, jedan je vlasnik a drugi mu je drugar.. Mini na prvu loptu izgleda lepo sredjeno, nasminkano, svidja mi se za pocetak.. Sedam krug i vidim da i ide lepo ali kocnice bas slabe, motor se po mom laickom razmisljanju malo vise pregreva nego sto treba a ostalo je sve relativno ok...Vec pocinjem da razmisljam da li sa tim minijem mogu bezbedno da stignem do Kosovske Mitrovice.. Pored svega toga ja resim da i mogu da kupim tog minija i da ga sredim ali ipak mi je sve nesigurno.. Najvise me je pokolebalo sto nisam mogao da nadjem broj sasije a ni vlasnik nije mogao, broj motora se jasno vidi ali sasije nema... Jos je u opticaju pogadjamo se oko cene, lik je rekao jednu i nece da popusti ni za evro a takvu kupovinu ne volim jer smatram da je to nepostovanje kupca ali ajde, tih 50e ostavimo da se dogovorimo preko telefona, dogovorimo se da se nadjemo ujutru i razilazimo se.. Zovem ga uvece i potvrdimo dogovor, da ponese sve sto ima od delova i da zavrsimo papirologiju, prihvati, ali cenu nece ni tad ni malo dole... Sve prodje to, legnem da spavam i razmisljam dal sve radim ispravno ali prelomim, idem do kraja pa sta bude neka bude, cenu mogu da progutam, broj sasije teze ali procicu nekako... Ustajem ujutru rano, zovem decka u dogovoreno vreme da vidim dal je stigao na dogovoreno mesto koje je inace blizu stana gde sam odseo kad ono cvrc, lik se uspavao i mrtav ladan, kao da on meni treba a ne ja njemu i tu definitivno resim da od tog minija nema nista, previse i za mene.. Ako ovo cita taj decko sigurno ce da se pozna, fin je i dobar ali izgleda previse mlad i zelen, ali i pored svega ga pozdravljam..
Idemo dalje...
StevaNcina:
Pozivam sledeci broj tj sledeceg prodavca, verovatno ga vecina vas zna, Bogija iz Panceva (Pozdrav Bogiii), razmisljam dal je rano sto ga zovem u 9 ujutru ali lik se kao iz topa javlja i razgovara kao da mi je brat rodjeni, resim, idem za Pancevo pa ako mi se ne svidi nikom nista, kad sam vec u Beogradu bolje da pogledam sve sto ima zanimljivo, palim kola i krecem.. Nalazim se sa covekom, on naravno dosao sa Minijem, pratim ga do prosirenja gde mogu lepo da pogledam kola.. Sa moje laicke strane utvrdjujem sledece, papiri su 100 posto sigurni, lik je ok, pravi prodavac, auto ima dobar motor, menjac, kocnice, limarija zdrava... Mana je sto je po mom ukusu nije sredjen iznutra ali ok, bitno da je mehanicki dobar a ostalo je sve lako srediti... Lepo se ispricamo, provozamo kola i ja i brat, mogli smo da ga teramo sve dok ima benzina sto i te kako ostavlja pozitivan utisak na kupca.. Resim ja, uzimamo ga pa sta bude neka bude, odemo do agencije ali cvrc, nema subotom prevoda kao ni placanja poreza tako da otpada kupovina na taj dan, najveci problem tog trenutka je sto u nedelju moram da se vracam kuci, dugo razmisljam i resim, kupujem pa cu ostanak da produzim jedan dan pa kud puklo.. Dam coveku kaparu, on meni kljuceve, sve na rec i dogovorimo se da se nadjemo u ponedeljak ujutru... Ovakve dogovore izuzetno volim i cenim.. Cekam ponedeljak, hocu da pojedem m*da od dosade ali sta da se radi..
Dodje ponedeljak, ovog puta povedem dedu sa sobom, nadjemo se u dogovoreno vreme sa Bogijem i papirologiju zavrsimo u rekordnom roku, sve je bilo gotovo za oko 2 sata sto je u Srbiji rekordno vreme, porez, ugovor, tehnicki, probne tablice, sve... Covek ispao fer, mislim da sam i ja ispao fer, uzgred zaboravio sam da kazem da mi je i snizio malo cenu, tj ljudski smo se nasli, isplatio sam ga, srecan ja, srecan on, izljubismo se i razidjosmo, izvede me na put za BG, jos jedan pozdrav i odoh, videcemo se valjda na minijadi.. :)
Mini je tog trenutka izgledao ovako...
http://imageshack.us/photo/my-images/190/040720111455.jpg/
StevaNcina:
Krece se polako za Beograd, napunim pun rezervoar i krecem, mini ide ekstra, sve je super ali malo kocnice zajebavaju, tacnije zanosi mali prilikom naglog kocenja ali to ce sve da sredi mehanicar cim dodjem kuci.. Pakujemo se na brzinu, uz put jedna slikica sa terase za mms familiji http://imageshack.us/photo/my-images/855/040720111456.jpg/ , tovarimo minija i krecemo, uz put kupim zeni pokloncic jer je bila protiv kupovine minija ali i pored toga nisam mogao da odolim pa rekoh da se malo opravdam.. :) Mini ide kao lud, iskreno nisam ocekivao da je toliko startan i stabilan, vec pre Ljiga sam prinudjen da stanem na mali odmor ali ne zbog minija vec mene, visina mi ne omogucava da se bas lepo raskomotim pa sam ustao malo da se protegnem.. Sibam dalje, gde god da prodjem ljudi gledaju u minija, svirnem po nekom, narocito lepim devojkama i idem dalje.. U Kraljevu pauza za rucak, pored svih automobila ispred kafane svi zagledaju naravno Minija, meni godi kao i svakom vozacu.. Malo mi je sad krivo sto nisam mogao bas sve da slikam i dokumentujem ali sta da se radi, pocetnicke greske.. Zavrsavamo rucak i krecemo, put do KM je bio manje vise standardan, na administrativnom prelazu me nisu cimali, prolazim bez cekanja i idem dalje, svi me zivkaju i jedva cekaju da stignem, organizovan je i manji docek od desetak ljudi i konacno stizem, svima se svidja a meni najvise sto je i najbitnije, sve vise i vise...
Slikica sa doceka..
http://imageshack.us/photo/my-images/810/04072011324.jpg/
Posto sad trenuutno zurim dalja prica o miniju ce da se nastavi kasnije ili sutra.. Pozdrav minijevci
gajudin:
svaka cast kakav entuzijazam,mislim da si kupio dobar auto sa malo ulaganja da bude odlican
cekamo nastavak price a mini virus te je sada totalno zahvatio tako da druze uzivaj u voznji,otkravice se i zena kada je budes provozao mislim da je svako od nas,ko ima zenu , imao istih problema, bez brige bice to sve kao raketa
samo napred :punk: :mks:
Sinisa:
Bravo legendo. Ekstra priča.
Bogi je dobar čovek i kod njega dobiješ uvek ono što ti kaže tako da ne sumnjam da je to dobra kupovina.
Video sam ga i na minijadi uostalom gde sam se i uverio da je dobar auto.
Vozićeš se srećno još gomilu km.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page