Danas idem da podignem za Ostina ako sve bude ok
Da upozorim ljude ovom prilikom da se od prvog januara propisuje neko pravilo po kom kupoprodajni ugovori moraju biti overeni u sudu ili opstini
Problem je sto je tumacenje jos uvek sareno,ima vise nedoumica
Vazi li retroaktivno za ugovore pre 2011?
Moze li i u sudu i u opstini?(s obzirom da u opstini ne pecatiraju orginale vec samo overavaju kopije)
Da li se to radi u mestu novog ili bivseg vlasnika?
Da li je opet potreban bivsi vlasnik?
I jos puno toga
Ovo poslednje bi bilo uzasno jer vecina nas radi ugovore,pa restauracije po vise meseci,godina.Sta ako covek umre za to vreme?Suludo,a porez drzavi placen
Ja cu kasnije opisati kako sam setan po celom gradu,a ugovor iz 2007.Jos hteli da me salju u mesto prodavca
Da li je neko imao ove godine iskustva povodom ovog pitanja?
U Kraljevu je prijatelj pre neki dan isao da ponovo prevodi auto koji je preveo jos pre dve-tri godine
Imao je srece da covek od 90 godina u medjuvremenu nije umro
Po meni to nema smisla,i to moze biti veliki problem za nas kada nam auti budu gotovi,a koji smo odradili prenose pre nove godine.Posebno ako je vlasnik u medjuvremenu umro
U principu vecina ljudi koja se bavi oldatjmerima obicno odradi prenos,pa restauracije traju najcesce godinama
Nema logike,jednostavno obaveze prema drzavi su jednom vec oduzene
Jednom drugom prijatelju su upravo tako i rekli kada je otisao da se raspita u sup u Smed.Palanci mislim
"gospodine,vi ste auto preneli,zasto da ponovo to radite,taj propis vazi za one koji prenose auto nakon 1.1.2011"
Po meni je to logicno,i ako je zaista tako imam nameru to izgurati i u Kraljevu