Klub i Forum > Predstavljanje automobila članova Foruma
Restauracija: mini morris 1000,1971
nebkv:
Naravno ako nesto neko primeti kako ne treba raditi neka pise :)
Kada sam najzad spakovao sve agregate krenulo se u paljenje.Za tu priliku sam iskoristio Minijev manometar,ipak sigurnije nego lampica.Uopste Mini 1000 sa jednim satom u sredini je nezgodan,posebno zbog nepostojanja ikakve signalizacije temperature vode,kao da je vazdusnjak :thinking:
Vec u startu je bilo problema.Prvo nije bilo dovoda goriva.Pumpa naravno.Njegovu SU sam ocistio i sredio,membrane su bile ok ali nece pa nece.Stavim drugu isto SU pumpu on pali bez problema,pritisak oko 5 hladan ali pumpa goriva curi
Naravno membrana losa.Kada sam iskombinovao donji deo prve i gornji deo druge pumpe sve je bilo ok
Problem je bio u gornjem delu gde se nalazi ona nepovratna gumica.Na oko je sve bilo ok kao i na ovoj sa kojom sve funkcionise ali nece.Zaista nisam na kraju ukapirao u cemu je fazon :thinking:
nebkv:
Nakon toga je zatajio anlaser.Naravno sa drugim nije bilo problema al dok sam skapirao da je anlaser proveo sam pola dana u menjanju solenoida.Srecom imam one sa dugmencetom za verglanje
U pocetku sam ga na kratko palio bez vode.Kada sam vezao hladnjak i ostalo na pijaci sam kupio traktorski termometar
Nakon vezivanja rashladnog sistema curelo je na sve strane,uglavnom nedovoljno stegnuta creva.Sve sam sanirao sem pumpe na kojoj curi,i slavine grejanja.To ostaje za posle registracije
Srecom za prve korake imam "test livadu" :laughing:
Tu je i test vozac :)
Jedna friske fotka,od jutros
Marko90:
lepo, cisto, uredno izgleda, ali jako mi bodu oci ovi kablovi za paljenje!!!! inace je extra!!!! :good:
mr.Bean:
--- : Marko90 December 18, 2011, 22:09:28 PM ---lepo, cisto, uredno izgleda, ali jako mi bodu oci ovi kablovi za paljenje!!!! inace je extra!!!! :good:
--- ---
Kao što kaže Marko90...ali sve pohvale,doći ćeš i do detalja..... :bravo:
Nahrani nas još friškim slikama.....malo iznutra,od napred,od pozadi.... :slikanje:
nebkv:
U medjuvremenu sam ih zamenio drugim
U svakom slucaju ici ce novi.Zaista ima tu puno takvih detalja koje treba odraditi,ali sve sto ne utice na tehnicki ostavljam za posle
Bas pravim spisak deda mrazu a vezano za sve te sitnice :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page