Klub i Forum > Predstavljanje automobila članova Foruma

BMC 1100/1300

<< < (7/21) > >>

nebkv:
To je to.Imam i ja u slicnom stanju sa belog Austina,ali ako nema zainteresovanih i ako nisu prodate uzecu ih ako dolazis na Minijadu?
Kako stvari stoje meni je sudjeno opet busom na Minijadu :cry2:
Prosle nedelje mi stignu zadnji LPR kocioni cilindri,po katalogu bas za Austin,sa onim promerom oko 21.Cekao sam ih mesec i po dana ali se isplatilo

Creva,cevi i paknove sam odradio ranije

Odvojio sam nedelju kao dan za pakovanje i menjanje ulja.Imao sam pored toga jos i zamenu jednog homokinetika i manzetne i mogao je na registraciju,ali...
Ispustim ja ulje koje nije menjano godinama,verujte bilo je kao voda,retko,prozirno :blink:
Kada sam trebao da vratim sraf za ispustanje nece pa nece.Zavucem ja prst i napipam nesto na izlazu.Probam jos jednom da zavijem,nece.A u izvlacenju srafa s obzirom da ima magnet izvuce se i ovo
 :0_0:
Zamalo se nisam slogirao.Tesio sam se da je mozda nekome slucajno ispalo,ali sumnjam.Da bih se malo smirio ostavim ja sve to,i spakujem zadnje kocnice.Srecom to me smirilo pa sam pred kraj dana dobio volju da zamenim filter i ulje.Upalio sam auto,motor normalno radi,gasi lampu,sve kao i pre,ali eto zbog ovoga jednostavno moram motor da izvadim.Nisam imao vremena da proucavam u kojim situacijama se uopste moze desiti da ova polutka ispadne iz lezista?I jedno prakticno pitanje.Prilikom zamene filtera ulja sipa li se ulje u samu posudu sa uloskom?

gregor.tm:
šokantna vest i skoro nemogu verovati kako bi taj ležaj ispao????? svakako otvori motor da znaš na čemu si.

kad menjaš filter... uvek ga napuni uljem. svaki tip filtra..... tako da kad ga pališ motor odma povuče ulje.

vidmio se na minijadi. nema veze što nečeš biti sa minijem..... ni ja nisam bio prošle godine sa minijem....

miroslav_ružić:
 :0_0: svašta... Jesi li probao da drmaš radilicu aksijalno? Ako ne mrda previše taj ležaj stoji na mestu,a taj što si izvukao je nečija greška... Pogotovo ako na njemu nema oštećenja.

Brutalac:
Ja ne znam nacin na koji bi to tako ispalo???  :blink:
Naravno ako je sve ostalo OK...u biti...to bi moglo ispast samo ako je radilica odkrhnuta ili nesto... :thinking:

mister x:
nemoj da panicis ,nije to strasno ,izvadis motor za dva sata .skines bocne deklove i menjac i prekontrolises aksijalce mozda je jedan ispao pa zato radilice ne seta levo desno ,jer sa svake strane idu po dva komada .
vratis ga nazad ,ako je dobar ,operas sapunom povrsine gde ide dihtung i od klingerita napravis nove dihtunge .
ja ih pravim tako sto isecem malo vece parce i drskom od noza prelazim po ivicama i sa druge strane se sve ocrta ,bitno je da ti se ne mice i da dobro obelezis rupe,iseces makazama ,i ako je sve ok nema greske,gumeni polumesec operi sapunom i namazi ga zaptivnom masom i vrati na mesto stavi ga na menjac pa odozgo spustaj blok a posle stavi plocu ,kako bi iskontrolisao gumeni polumesec kako je legao.blok ocisti od ulja da ti ne curi po dihtunzima .
za menjac i za deklove ,vodi racuna samo debljina klingerita na bocnim deklovima mora biti 1mm a dihtunzi izmedju menjaca i bloka  0.3 0,5.
obavezno kupi crni silikon za zaptivanje i namazi ,kako budes stezao visak ce izaci ,ako dobro odmastis povrsine ,nema curenja ni kapi,ceo taj posao smo baneks i ja uradili dva puta u za 24 sata sto znaci raskopcali motor ,izvadili ,rastavili ,zamenili semering i menjac ,sastavili ubacili  i upalili , upadne sipkica od razvodnika u motor i sve ispocetka .po meni treba ti jedan dan da lagano sve to obavis i bez zurbe,eh pa kakav si ti to minijevac da te takav sitan problem spreci da ljuta masina dodje na minijadu
toliko ,nadam se da ces se odvaziti i pokazati da nas nista ne moze iznenaditi pozdrav
ako imas neki problem ili pitanje zovi na 063303960 Dule

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page