Klub i Forum > Predstavljanje automobila članova Foruma

BMC 1100/1300

<< < (6/21) > >>

nebkv:
U svakom slucaju ce ostati u zivotu,necu ga bacati sigurno.Koristicu samo neophodne delove za aute koji budu aktivni.Ko zna,jednog dana mozda i zakon bude na nasoj strani :)
U svakom slucaju vec sam iskoristio za zeleni Austin 1300 primarni cilindar kvacila.Uz kupljene gumice "Sigurnost" za sekundarni najzad imam normalno kvacilo :uraa:
Resio sam da ga registrujem,da imam rezervu za minijadu ako zapnem sa pakovanjem zutog Minija da mi se ne desi da opet dolazim autobusom :blush:
U sklopu priprema za registraciju-tehnicki moram komplet pretresti kocnice.Napred je kocio ok,ali zadnje nisam uopste imao,kao ni rucnu.Ispostavilo se da su paknovi bili totalno istroseni,sva tri zadnja creva zapusila,cilindri zapekli...Za divno cudo peti cilindar je ok
Obradio sam dobose,nalepio paknove.Ostaje mi da odradim creva,da zamenim nekoliko cevki i nabavim zadnje kocione cilindre

Evo ga sistem cevi,creva i petog kocionog na Austinu.

Ka levom tocku

Ka desnom tocku

Razlika u odnosu na Mini je ta sto izmedju petog cilindra(ili racve)i glavne cevke koja vodi ka napred postoji jos jedna kraca cevka i crevo.Njih na zalost nema na snimku jer tada nisu bili skinuti sa auta

nebkv:
Kada su prednje kocnice u pitanju tu za sada necu nista dirati jer funkcionisu ok.Ipak sam narucio preko euro auta plocice,oko 15e su.Po potrebi cu obraditi diskove i eventualno zameniti creva.Imam cak i set gumica za prednje cilindre ako ne daj boze zatrebaju.
Kao sto sam pisao ranije na ovom Austinu mi se odvio zamajac pre par meseci!S obzirom da je auto neregistrovan palim ga i provozam s vremena na vreme.Taj dan sam ga upalio,ali sam u jednom momentu primetio kako nakon gasenja anlaser i dalje vrti,i nakon 10tak sekundi stane.Pomislio sam da je on problem,opet upalio auto i primetio sam da mi za postizanje veceg broja obrtaja treba konstantno dodavanje-oduzimanje punog gasa.Skinem ja anlaser,pipnem zamajac kad ono okrecem ga prstima bez problema,a sa druge strane kais i ventilator ne mrdaju :fgh:
Prvo sto mi je palo na pamet je da je otkinuo radilicu :0_0:Narednih pola sata dok nisam skinuo dekli nisam bio pametan sta je.Pao mi je kamen sa srca kada sam video da je zamajac odvijen.Na Miniju sam imao ogroman problem da skinem zamajac(unistio sam ga na kraju),a ovde se odvio i sam spao :thinking:
Isto je zanimljivo da sam veoma lako sa belog Austina skinuo zamajac bez ikakvog specijalnog alata.Sa belog sam stavio i maticu,osigurac,podlosku jer je sve to bilo takodje osteceno.Zategao sam zaista dobro centralnu maticu.Za sada sve funkcionise ok.Nisam pametan zasto se odvio.Na pamet mi samo pada da je neko nesto radio pa nije pravilno zategao i osigurao sraf :fgh:

nebkv:
Juce su mi najzad stigle plocice za Austin nakon vise od mesec dana cekanja :)
U Euro Autu ih nisu imali na stanju pa je cekanje bilo neminovno.Doduse trenutno mi nisu neophodne,ali eto da se nadju.Ako nekome zatrebaju sifra u Delphi katalogu je LP10 i cena im je oko 17e

nebkv:
Nadam se da niko nije narucio ove plocice za 1100/1300 nakon 1969,jer sam ja bio brzoplet pa nisam primetio da idu samo za mk1 verziju pa sam ovde prosledio lazan info.Takodje po katalogu idu i na Minje.Gledajuci godista pretpostavljam da su za Minije sa 12icama.U svakom slucaju nece se baciti :)

Brutalac:
Ako se ne varam plocice na Austinovim celjustima su ovakve...

Ove nisu nove ali su vozene nekih 200tinjak KM...prodam ih za 10€  :wink:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page