Klub i Forum > Predstavljanje automobila članova Foruma

BMC 1100/1300

<< < (5/21) > >>

nebkv:
Podelio sam pricu u dva dela da ne bude teska za pracenje.Smatram da vredi i vlasnicima Minija jer je slicna prica sa plocicama,pus brojevima,brojevima sasije na raznoraznim mestima...
U svakom slucaju momci su stigli,i vec kada sam podigao haubu i kada su videli raznorazne plocice i brojeve vec su bili komentari tipa "e zato ne volim ovo oko starih auta".Kada sam im opisao kako je svaki auto(i kod 1100/1300 i kod Minij)prica za sebe po pitanju vrste i pozicija brojeva sasije pa i motora  i isto to im pokazao na tri Austina rekli su ono sto je prava istina i realnost "ko ce sad da zna sta je radjeno pre 40 godina,to zivi bog ne moze da raskrsti".Rekli su mi da po merilima po kojima oni rade moderne aute,auto kod koga ima vise tih brojeva ucukanih ili na plocicama,koji su uzgred smirglani da bi se videli ispod silnih slojeva farbi sto je slucaj kod mog Austina,auto oduzimaju :0_0:
Ostalo je da im se javim do petka da vidim sta su odlucili jer mozda je to po standardima 70tih sve OK mozda i nije,ali po sadasnjim merilima takav auto svakako nije ok.
Na zalost mi placamo danak stotinama propisa koji su se smenjivali tokom decenija,a da niko nije vodio neku vrstu kataloga da bi ljudi u buducnosti znali sta je standard tih godina bio(ako je i bio uopste!).Da ne govorim sto su razni Sup-ovi na teritoriji cele bivse SFRJ imali neke svoje specificnosti,prakticno drzave za sebe.
Doci ce i taj petak...

gajudin:
kad nemas vezu dzabe ti sve, ja na mom miniju nisam imao ni broj sasije ni broj motora ,pa me poslali na vestacenje, ja tamo imao coveka , dobio novi broj sasije i motora, mogao sam avion da vozim a da u saobracajnoj pise mini austin 1000 :whistling:
imao sam srece koliko sam tezak jer mi cale zna coveka, ukenjalo me, inace ostado ja bez minija,jbg ni broj sasije ni broj motora pa dokazi da je to taj iz saobracajne kad se nista ne poklapa

nebkv:
U pravu si.Stim sto kod mene ima sve sto treba,ali ima i viska.Mozda je to ne priznavanje plocica i ukucavanje svega i svacega tada bilo od znacaja i koristi,ali sada je samo problem.Bolje da nisu nikada ni dirali te plocice.Fabrika je to tako predvidela,pa ko nesto muti bude kaznjen.Ovako su samo napravili tesku zbrku.Kada sam im rekao samo par pozicija kojih sam se prvo setio gde sve moze biti broj sasije na Miniju decko se zgrozio uz komentar "u j...te" :)

nebkv:
Ostao sam duzan za kraj price.Na zalost u Sup-u mi nisu izdali uverenje o poreklu tako da beli Austin vec uveliko koristim za delove ono sto pase za sklapanje Minija.Ostatak ide za odrzavanje svetlo zelenog Austina.Obrazlozenje je bilo da je broj sasije pogresno zaveden u saobracajnoj  :thinking:

gregor.tm:
drago mi je da se sakupljaju austini,.... .ali mi je žao za svakog kojeg se neče moči održati u životu.... pa makar ide za delove minija..... što je još najmanji greh.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page