Klub i Forum > Predstavljanje automobila članova Foruma

BMC 1100/1300

(1/21) > >>

nebkv:
Da krenem za pocetak od ova tri auta.Kao sto sam vec pisao ovaj zeleni austin je kao nov kupio jedan svestenik iz susednog sela mislim 1971 godine.Nakon tri-cetiri godine ga kupuje moj cale,negde polovinom sedamdesetih.Negde pred moje rodjenje krajem sedamdesetih ga prodaje mom ujaku koji ga je aktivno vozio do 1997 kada je i parkiran.U sustini u ovom autu sam proveo deo detinjstva,prvo sedanje za volan...Pre dve godine ujak resio da ga baci na otpad :(,meni bilo zao i uzmem ga natrag :)

[priloženu datoteku obrisao administrator]

nebkv:
Ujak ih je godinama dovlacio za delove,tako da je imao jedan u tazbini u selu,a u Cacku gde zivi oko zgrade jos dva pored ovog zelenog.Zezali smo ga kako sa sve tri strane oko zgrade stoji po jedan,samo nema ka gradskom keju jer nema gde :rolleyes:.Kada sam uzeo zelenog,onaj u selu kao i jedan pokraj zgrade su vec zavrsili na otpadu,dok je ovaj plavkasti preostao.Na zelenom su sacuvana braon vrata jednog od bacenih.Zanimljivo je da je ovaj plavkasti po plocici u stvari morris,a ne austin.Covek koji ga je prodao mom ujaku nije mogao pronaci papire,a vodi se na njega,iz ovcar banje.Auto ima motor i prilicno je nekompletan.U nekim buducim planovima razmisljam da ih ukrstim i napravim jedan.Inace zeleni se i dan danas u papirima vodi na mog cala!

nebkv:
Ovaj treci je sasvim slucajno naleteo,i to opet u Cacku :)Jedan stariji covek ga je prodavao jer vise nije bio u mogucnosti da ga vozi i odrzava.Inace auto je bio garaziran,i redovno odrzavan.Stari je upravo krenuo da ga priprema za farbanje,ali je odustao od svega,i auto za 250-300e prepustio poznaniku da ga proda.Iz tog razloga sam auto i platio 500e,jer sam zakasnio da ga uzmem iz prve ruke,ali ne kajem se jer je auto u zaista odlicnom stanju.Nedostaje mu samo jedno farbanje,i dokompletiranje nekih sitnica,tako da planiram da ga uskoro registrujem.Uzeo sam ga krajem prosle zime nakon dvogodisnjeg stajanja na otvorenom prostoru gde je i fotografisan,kod jednog majstora koji je trebao da sredi nesto oko razvodnika da bi palio,ali je digao ruke.Pre neki dan smo ga upalili i zakljucili da su bobina i kondenzator,kao i neke od svecica bile problem zasto nije hteo upaliti.

BaneBRE:
lepa prica  :good: jos lepsi autici hehe  :P:

moj savet je da skines dinamu i da stavis alternator, ako nemas od minija, isti je od keca samo nosaci moraju par milimetara da se stanje... diname su matore i nema ih puno tako da ne daj boze da ti crkne negde na putu najebo si...

ima u bg jedan decko austin 1300 bukvalno kao nov... trebalo bi da se registruje na forum ovih dana

u kakvom stanju su bombe? jesi ih punio?

nebkv:
Nisam znao da su diname problematicne.Mislim da ih imam i na zelenom ostinu,kao i na plavom morisu za rezervu.Inace vozaceva strana je legla.Od cice sam dobio neki improvizovani uredjaj za duvanje,ali treba da ga razradim.Dugo nije bio u funkciji.Ne znam koju tecnost da koristim?Moze li se ovde negde nabaviti hidrolastik,ili da idem na alkohol i sl?Moram utvrditi i razlog zasto je ta strana legla :(

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page