Novi lineup
Sa zamenom ulja i sipanjem Eneos 20W50 potrosnja je bukvalno stala skroz. Optima je definitivno bila krs,odnosno neka kopija,to sam zakljucio kada sam stavio medju prste ulje nema nikakav viskozitet,bukvalno kao da nije masno.To sam prvi put video i resio da ga menjam posle 2000 kilometara.Postupak je tekao ovako:
Nosen mislju da su mi zapekle karike resio sam da probam nesto pre nego sto otvaram motor.Po preporuci jednog druga kupio sam "Brake cleaner",koji skida naslage sa kocnica ali je isto tako dobar za skidanje naslaga cadji i ostalih cuda u motoru.Skinuo sam svecice i ubrizgao taj sprej u cilindre,zavrnuo svecice i ostavio tako cetiri sata.zatim sam posle cetiri sata malo zaverglao (naravno sa skinutim kablovima sa svecica ). Isti postupak sam ponovio tri puta,Zatim sam ostatatkom spreja napunio cilindre zavrnuo svecice i ostavio 12 sati.
Sutradan sam pre istakanja ulja sipao neko Americko sredstvo za ispiranje motora,motor radi na leru i posle minut i po se ispusta ulje. Pri isputanju ulje je bilo crno,crno,crno.
Zamenio sam filter za ulje,stavio Eneos 20W50,presao oko 150km i potrosnju ulja ne mogu da detektujem za sada.Sa Optimom bih itekako detektovao.
Mozda nekome bude koristilo da ne skace odmah na neke radikalne metode.