za sve koji nisu ludi samo za minijem nego i volite vožnju, skitanje, prirodu, GB, itd..... kačim obečane fotografije iz našeg porodičnog putovanja u GB na IMM2009.
putovanje je trajalo tri nedelje. prešli smo skoro 6.000km.
vozio nas je 43 godine star mini karavan, kojeg smo nazvali TREVI zbog njegovog orginalnog imena morris traveller.
da ne dužim.... evo prvih slika:
več na putu u englesku smo u nemačkoj isprobali naš komfort. mini karavan je dovolj dug da ispružiš noge dok spavaš. i dovoljno širok za dve i po osobe ;-)
stali smo i u belgiji u gradiču Bruž i Gent. nikada nije bilo dovoljno vremena da si pogledamo te prekrasne gradove. ovoga puta smo uspeli:
nakon dugtrpnog cenkanja za cenu trajekta čekamo naš čamac za GB
i konačno dolazak na engleske plaže:
i domači ručak za povrčem iz naše BIO bašte
sa punim stomak lakše se vozi i podnosi visinu klifova:
prelepi klifovi od kojih nikako da se rastaneš i produžiš put.
prvih nekoliko dana putovali smo samo uzduž obale i sela na samom jugu engleske. tu smo več došli do poznatog Brightona gde su i največi mini susreti:
čak i indiju nađeš u engleskoj
kažu da se suprotnost privlači
...... ipak vi sami odlučite koliko novi clubman liči na pravog starog minija
produžili smo u unutrašnjost. ova slika verovatno netreba komentar:
sati vožnje po nacionalnim parkovima, poljima, prirodi su me preporodili i odmorio se od svih obaveza u glavi:
po običaju kada namirišemo lepotu prirode izgubimo veselje do gradova:
tako smo se ponovo spustili na obalu prema oceanu:
ipak smo svako toliko stali u civilizaciji. engleski gradiči su očuvali svoju staru arhitekturu. neverovatno koliko zgrada je iz 15., 17. stoleča. očuvali su nešta što mi nismo znali.
pa ponovo u prirodu. dva dana vožnje po prirodnim parkovima:
po parkovima se slobodno šetaju divlji konji
naravno izgleda kao u priči, sve dok me konj nije skoro ugrizao
toliko za danas. sutra nastavljamo ako bude želje.