Klub i Forum > Predstavljanje automobila Ĩlanova Foruma
gajudin i mini
Sinisa:
gajudin:
jvala sinisa na slikama
molim tsrucnjake za komentar o tome koji je motor :thinking:
ja mislim da je coopr, a to bi i voleo :blush:
gemini:
Po svemu sto se vidi ovaj motor je iz minija 90. - 91. godista i to je RSP ( kod Rovera se vodi kao cooper),
identican je Nikolinom ( Nikola Belosavic - advokat),
ovaj model imatu specificnu lulu - ususnik filtera vazduha, po tome je prepoznatljiv,
HIF 44 karburator i izduvnu granu sa dva grla kako bi prihvatila dve odvojene cevi na dalje,
takodje ima i dodatni ventilator hladnjaka pod levim krilom,
elektronsko paljenje ( sto bi znacilo da zaboravis platine kao problem - zauvek )
Ipak si odlucio da ga uzmes ?
HIF 44 i izduvni sistem do "prve krivine" bi trebalo obavezno da ide u kompletu ,
inace neces osetiti cari ovog motora ! ! !
gajudin:
hif 44 stize iz slovenije uskoro, a dobio sam i kompletan izduv , znaci i y koji spaja izduv i auspuh, a inace sam i dobio kompletan auspuh, jedino sto nisam dobio elektricni razvodnik nego obican,jbg
kao i to da nemam elektricni ventilator a nadam se da cu i to uskoro uzeti
jedino me interesuje da li pase moja pumpa za gorivo sa hiljadarke, jer je nova , stavio sam je pre oko godinu dana a malo sam presao od tada,a elektricnu nemam, pa da nepravim dodatni trosak ako nemoram
gemini hvala puno na komentaru :good:
Brutalac:
Kolko vidim na kraju ipak je iz Coopera... :good:
Detalji koji ti trebaju sam ti vise manje prije napisao a ne stavis elektronski razvodnik paljenja moras naci 59D za 1275 motor inace neces mod dobro nastelati paljenje tj. razvodnik nece imati pravilnu krivlju zakretanja...
A ako stavis elektronsko paljenje trebas onu jacu ducellier bobinu...
U svakom slucaju nemoj se zuriti i radje nabavi sve potrebne dijelove da ga mozes ugraditi da mozes potpuno uzivati u njemu a i da ti traje :wink:
Sto se pumpe benzina tice tu ti sve lijepo pise u opisu artikla...
Ti vjerojatno imas ovu...
http://www.minispares.com/Product.aspx?ty=pb&pid=34648&title=FUEL%20PUMP%20MECHANICAL%20998c...
A treba ti ova...
http://www.minispares.com/Product.aspx?ty=pb&pid=38573&title=FUEL%20PUMP%20MECHANICAL%20TYPE...
:)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page