Evo price,
Sedimo mi u Masci jedno lepo nedeljno popodne, Ivan, Aman, Jefta i moja malenkost, i krene prica u stilu, eeee ko zna koliko minija jos postoji u budzacima gde niko ne zna. Tema uvek interesantna. Elem, Jefta poce sa pricom kako je njegova keva pre godinu i po dana isla na neko planinarenje tu kod Kragujevca i tamo u nekoj travuljini na nekom placu videla nekoliko zapustenih minija. Upali se sijalica, te mi nagovorimo Jeftu da odmah zovne kevu i da je pita da nam objasni tacno gde se to nalazi. Naostrili se mi da sednemo u kola i odemo tamo da to nadjemo istog momenta.
Zove Jefta, zena objasnjava, a mi mastamo sta cemo naci i da li cemo naci.
Stizemo u KG, nalazimo i pravi put, i manastir, i izvor, sve kako nam je objasnila, ali ne nalazimo tu ulicu ni taj plac. Vrtimo se sat vremena u krugu od 3 km. Vozi Aman po kojekakvim gudurama. Da razvali auto i nista. Raspitujemo se kod komsija ali niko nista ne zna.Trazimo ali ne nalazimo.
U jednom momentu odustajemo i kao krecemo ka nazad, i spazimo u nekom dvoristu tu uz glavni put neke krseve, i reko da pitamo jos tog coveka pa kud puklo. On nam nesto kao objasni sto je moglo da lici na to, i mi se vratimo nazad da pogledamo jos jednom tu gde nam je objasnio. St je najzanimljivije, prosli smo vec jednom tu 200 metara dalje.
Opet mi nekim sumskim putevima gde samo traktori mogu, kad u jednom momentu, svi u glas, cika vriska, ko devojke na koncertima, spazimo ovo:
Covek pored nekoliko krseva ima i dve olupine minija. Kaze bilo ih je 5 pa je podavao.
Ovo je prvi. Tvrdi da je cooper 1969 god.
Komisija za procenu stanja
Ovde je ustanovljeno da fali jedna od najvaznijih komponenti...motor
Takodje tvrdi da je ovo njegov motor
I valjda jedna od ove dve glave pripada tom motoru
Iz ovog budzaka ih je izvadio. A iza grokcu svinje. Mislim strasno.
I jedina poslastica.
E sad, ovaj drugi je malo noviji, ali takodje raspad. Jefta mu je ocerupao instalaciju.
Ima cak i onaj identifikacioni broj ugraviran na staklo sto je nekad bila popularna zastita.
Toliko o ovj akciji. Moram da kazem da bez obzira sto nismo nasli nista specijalno, zadovoljni smo sto smo ih uopste i nasli a i bilo je i koristi. Covek nam je poklonio par stvari a inace je i Aman napravio dogovo sa vlasnikom i uzeo je tog sa sarkama, pa nikad se ne zna sta moze da ispadne.