Author Topic: pozdrav iz slovenije  (Read 17566 times)

Offline gregor.tm

 • Članovi MKS
 • Aktivan
 • *
 • Posts: 2.234
pozdrav iz slovenije
« on: August 14, 2008, 10:46:37 AM »
dragi mini prijatelji iz ovog prekrasnog mini foruma,

u veselje mi je bila informacija za vaš forum i istog dana kada sam čuo za njega odmah sam ga išao gledati. na žalost do sada nisam ništa napisao zbog moje abnormalne gužve... (gradim kuču, imam malo dete, menjao posao,.....) tako da se tek sada predstavljam.

minijima se bavim od kada znam za sebe. to mi je uvek bila prva ljubav. kao klinac sam svake godine provodio razpust kod ujaka u Beogradu i poznavao skoro svaku ulicu gde je stajao mini. beogradski miniji su mi uvek bili inspiracija. na žalost u poslednje vreme  ih nisam viđao često ali ih ipak imate još uvek više nego kod nas u sloveniji.

trenutno imam dva minija. jedan je žestoko prerađen sa 1275 A+ turbo motorom (identičan kao mini ERA turbo mini ili MG metro turbo) samo što je svaki deo na motoru dodatno obrađen, friziran itd. konjskih snaga bi navodno trebao imati 180 ali iskreno rečeno nikada nisam bio na rolling roadu, pa nemam točan podatak. ali znam, da moji prijatelji iz engleske, austrije,.... imaju sa mojom specifikacijom od 160 do 190 konjskih snaga.
drugi mini je rađen za ženu. taj je u klasičnoj mini surf blue boji i belim krovom U MK1 stilu. motor? ništa posebno, probao je sve od 850 do 1275 sve u standard verziji.

šat još da kažem o sebi???? ništa naročito, pa ču više hvaliti moje minije. oba su več bila na brojnim mini skupovima. turbo mini je bio pre devet godina u engleskoj na 40 toj godišnici minija. nadam se da druge godine ide na 50 tu godišnicu. provozikao je je velik deo evrope a najviše voli iči na vikent mini susrete u češkoj. nadam se da drugu godinu dođemo sa njim i u srbiju.

trenutno mi miniji stoje zbog radova na kuči ali dobili su novu garažu i radionu sa 12,5 x 6,5 metara :) i konačno imaju svoje mesto. iskreno rečeno ove godine ih nisam ni registrirao. imaču i konačno dovoljno mesta za sve delove minija, jer inače več deset godina uvozim nove delove iz engleske, pa konačno mogu imati svoj lager ili manju radnju sa delovima i drago mi je za veliko parkiralište za istovar kada stigne kamion delova.

izvinjavam se za to malo duže pisanje i predstavljanje ali na žalost kada je o miniju reč, ne umem da budem krači.
za koji dan idem potražiti koju fotku od minija (srušio se mi hard na računaru i otišle sve fotke na računaru) pa ču moliti nekoga ako ih može prilepiti umesto mene.

i pardon za greške u pisanju, a još uvek neznam gde da napišem ć i gde č, razliku mekanog i tvrdog dž,đ itd.......

mini pozdrav,
Gregor

Offline Fefe

 • Aktivan
 • Posts: 570
  • Samostalni Referenti
Odg: pozdrav iz slovenije
« Reply #1 on: August 14, 2008, 11:16:31 AM »
Pozdrav G,daj da vidimo slike tog TURBO ERA Minija!!!!
Celery Celery if she don't cum I'll tickle her bum with lump of Celery

Offline banex

 • Aktivan
 • Posts: 231
Odg: pozdrav iz slovenije
« Reply #2 on: August 14, 2008, 11:31:52 AM »
jooj, vec vidim fefea u sloveniji  :lol:

dobrodosao :punk:

Offline gregor.tm

 • Članovi MKS
 • Aktivan
 • *
 • Posts: 2.234
Odg: pozdrav iz slovenije
« Reply #3 on: August 14, 2008, 11:52:27 AM »
ideja o balkan mitingu je super. več godinama sanjam da napravimo neki zajednički susret koji bi nas povezao zajedno. evo ovom prilikom pružam pomoč kod organizacije.

moj mini na žalost ili estetsku sreču nije era turbo. nego prerađen iz standardnog minija. ali taj se poslednjih 15 godina non stop menja. svake godine dobije nešta drugo..... itd.

mini scena u sloveniji? ima nas jako malo. poslednjih godina intenzivno radim da se što više minija održi na cestama i da se oživljavanjem pojavljuju u što lepšem stanju. zbog toga sam počeo godinama nazad neprofitno uvoziti delove za minije i prodavao ih tek toliko da sam si pokrio troškove transporta, naručivanja, zezancije. sve to je preraslo u dimenziju da svakih dva tri meseca naručim po paletu i više robe iz engleske. napravio sam si lager i nema više problema za delove. mislim da je to zajedno sa prihvatlivim cenama održalo hrpu minija. neki delovi su čak završili u srbiji. na žalost vlastnike ne poznajem, jer su po njih došli njihove kolege,.... itd.

u septembru ču organizirati mini skup u Mariboru. i biče nekoliko zanimljivih minija. npr. sa motorom od hayabuse, original MK2 1275 cooper S, i hrpa drugih. čak imam najavljene hrvatske minije. dosta minija postiže zavidljivo kvalitetno restavriranje pa čak se pojavljuju prerade minija npr. sa motorom od honde- vtec itd.

kada mi vreme dopusti, stavit ču koje fotke,..... okačiti neki zanimljiv link itd. danas sam ionako več celi dan na vašem forumu i nadam se da me šef ne ubije.

Offline banex

 • Aktivan
 • Posts: 231
Odg: pozdrav iz slovenije
« Reply #4 on: August 14, 2008, 14:04:26 PM »
feeeeefeeeee krecemo pravac slovenijaaaaaaaaaaaaaaaa :punk:

Offline gregor.tm

 • Članovi MKS
 • Aktivan
 • *
 • Posts: 2.234
Odg: pozdrav iz slovenije
« Reply #5 on: August 14, 2008, 14:31:12 PM »
upravo slušam samostalne referente na myspace..... dali to znači da nam može Fefe obezbediti i muzičku zabavu?
ajde momci da se vidimo!

Offline banex

 • Aktivan
 • Posts: 231
Odg: pozdrav iz slovenije
« Reply #6 on: August 14, 2008, 14:53:39 PM »
fefe obezbedjuje razne zabave, ipak je on nas PR  :wink:

Offline BaneBRE

 • Aktivan
 • Posts: 1.822
Odg: pozdrav iz slovenije
« Reply #7 on: August 15, 2008, 08:45:30 AM »
dobro nam dosao na forum  :punk:

gledao sam na mcz minija, moram priznati da sam odusevljen  :blush:

mister x

 • Guest
Odg: pozdrav iz slovenije
« Reply #8 on: August 15, 2008, 09:37:23 AM »
Pozdrav ,lepo od tebe sto si se prikljucio,he ja sam nabavljao delove iz slovenije mozda bas preko tebe.
moj  drugar erko ih porucuje ,aj posalji adresu ili telefon,mail .
uzeo bih neke delove pa da vidim imas li na lageru ,pa da utorak svratim do tebe.
a sto se tice 50 godina minija cujem da dosta njih sa ovih prostora ex juge ide za englesku.

Offline gregor.tm

 • Članovi MKS
 • Aktivan
 • *
 • Posts: 2.234
Odg: pozdrav iz slovenije
« Reply #9 on: August 15, 2008, 21:36:25 PM »
fala za dobrodošlicu svima.

BaneBrRE.... gde si na mcz video minija? tražim svoje stare slike minija po sajtovima... od kako sam izgubio lepi deo godina istorije zbog slabog arhiviranja i mrtvog harda.

mister x... sasvim moguče. znam da su išla WP proširenja, maske, itd... bilo ih je več nekoliko ali stvarno ne znam gde i kod koga delovi završavaju.
obavezno me nazovi ako ideš pored maribora... mada sam u utorak u austriji ali načičemo se več nekako, pa da se oladimo uz pivce. moj broj + 368 31 286 848...... ili gregor.tm@gmail.com

što se tiče 50-te godišnjice minija u GB.... to zaista treba iči. kao klinac sam skupljao isečke iz politikinog zabavnika gde su redovito javljali okrugle godišnjice minija sa proslave u silverstonu. bio se na 40 godišnjici i sve je bilo preveliko i predobro. isplati se več sada štedeti pare za drugu godinu!


« Last Edit: August 15, 2008, 22:04:27 PM by gregor.tm »

mister x

 • Guest
Odg: pozdrav iz srbje
« Reply #10 on: August 17, 2008, 19:21:21 PM »
da ja sam uzimao masku,prosirenja stop lampe,dihtunge,rekao mi je da neko donosi iz austrije,
Jbga maribor mi nije bas uz put redje idem na madjarsku ,ali moze da se desi ,a sto se tice engleske ja svoj mini spremam za taj izazov,bilo bi dobro da se organizujemo sa hrvatima da idemo zajedno u grupi,Napisi mi nesto detaljnije ako znas o susretu za 50 godina,gde ce se odrzavati itd.
pozdrav

Offline gregor.tm

 • Članovi MKS
 • Aktivan
 • *
 • Posts: 2.234
Odg: pozdrav iz slovenije
« Reply #11 on: August 17, 2008, 22:26:02 PM »
njet, svi moji delovi dolaze direktno iz GB. austrijanci uzimaju svoju proviziju i preskupi su čak i za mene,.... tako da verovatno nisi dobio delove od mene. zapravo možeš mi reči cenu, i odmah čemo znati, jer sam ih u srbiju poslao bez ikakve svoje provizije i prevoza. rekao sam da pomognem koliko mogu, jer znam kako je meni bilo npr. deset godina unazad kada sem trebao švercovati delove, plačati glupe carine, lude poštarine itd....

u vezi skupa..... idelano je ako se priključiš npr. hrvatima. oni su zaista simpatični luđaci i dobro klapaju među sobom. fino, prijatno i sigurnije se je voziti u koloni. puno bolje od mene pustinjaka, koji sam često hiljade kilometara vozio potpuno sam i naravno ženom. oni zapravo idu na IMM skupove- international mini meeting jer več godinama ne propuštaju te susrete (2003 u italiji, 2004 u engleskoj, 2005 španija, 2006 poljska, 2007 danska, 2008 holandija.....evo Brutalac kojeg vidim na vašem forumu je jedan od tih minijaka, koji nepropušta IMM susrete.
 a ja više volim za jubileje silverstone susrete, koji su ipak najžešči. najviše se događa.... i zapravo to je onaj pravi i največi susret gde se slave godišnjice minija....
pitaš gde je silverstone? nekoliko sati vožnje severnije od londona. IMM, mislim da več dosta piše na hrvatskom mini sajtu.

« Last Edit: August 17, 2008, 22:29:25 PM by gregor.tm »

Offline Brutalac

 • Članovi MKS
 • Aktivan
 • *
 • Posts: 811
Odg: pozdrav iz slovenije
« Reply #12 on: August 18, 2008, 12:03:10 PM »
oni zapravo idu na IMM skupove- international mini meeting jer več godinama ne propuštaju te susrete (2003 u italiji, 2004 u engleskoj, 2005 španija, 2006 poljska, 2007 danska, 2008 holandija.....evo Brutalac kojeg vidim na vašem forumu je jedan od tih minijaka, koji nepropušta IMM susrete.
 a ja više volim za jubileje silverstone susrete, koji su ipak najžešči. najviše se događa.... i zapravo to je onaj pravi i največi susret gde se slave godišnjice minija....
pitaš gde je silverstone? nekoliko sati vožnje severnije od londona. IMM, mislim da več dosta piše na hrvatskom mini sajtu.

Prvo  :pivo: Grogiju

A onda da se izjasnim i za IMMove...
Oni su postali "tradicija" samo iz razloga sto su svake godine u drugoj drzavi...a da su meetovi kao Silverstone i MITP(Mini In The Park) puno bolji nema pogovora ali je to je i malo dosadno ako se svake godine putuje u Englesku...valjda kuzite!?
Naravno da cemo nekako nekada otici na jedan takava meet  :rolleyes:

Offline mean

 • Članovi MKS
 • Aktivan
 • *
 • Posts: 641
  • www.rockfm.rs
Odg: pozdrav iz slovenije
« Reply #13 on: August 18, 2008, 14:58:08 PM »
Pozdrav Gregore,izuzetno mi je drago sto si se i ti pojavio na nasem forumu :good: :hid_crazy:....i ja sam ZA skup  :love:

Offline Sinisa

 • Članovi MKS
 • Aktivan
 • *
 • Posts: 1.663
Odg: pozdrav iz slovenije
« Reply #14 on: August 18, 2008, 20:51:45 PM »
njet, svi moji delovi dolaze direktno iz GB. austrijanci uzimaju svoju proviziju i preskupi su čak i za mene,...


Gregore,kad vec spominjes Austrijance,ajd molim te daj neku adresu ili bilo kakav kontakt u Austriji,jer idem tamo s vremana na vreme,i bez obzira na njihove provizije mozda mogu da prodjem jeftinije nego u bilo kakvoj drugoj varijanti dobavljanja delova.Naime nemam kontrole na granici jer vozim diplomatska kola pa bi trebalo da mogu da ih donesem bez problema.U obzir dolaze cak i sve okolne zemlje.
Pitanje vazi i za ostale ako neko nesto zna.