Author Topic: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD  (Read 115856 times)

Divac

 • Guest
Odg: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD
« Reply #180 on: July 15, 2011, 09:11:33 AM »
Minijada je bila odlična. Posle organizacije 1. Balkanske Minijade 2009.g. i velikog uspeha, strahovalo se kako ponoviti uspeh. Ali sve tri su bile vrlo uspešne i ako su se dosta razlikovale u programu. 1. Avala, 2. Autokomerc karting staza, 3. Andrevlje reli vožnja od Novog Sada do Andrevlja.

Glasovima učesnika skupa izabran je najlepši mini:
Mini Cabriolet (1991-1996)Najlepši vozač:
Tjaša iz Slovenije
Nagrađen je Finac za najduži prevaljen put do minijade:Odlična mu prikolica
Uručene su zahvalnice klubovima i sponzorima  koji su uveličali i pomogli III Balkansku Minijadu:
Divac

 • Guest
Odg: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD
« Reply #181 on: July 15, 2011, 09:12:31 AM »
Velika nam je čast bila ugostiti Mini Morris Cooper MK I iz 1965. godine:


Divac

 • Guest
Odg: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD
« Reply #182 on: July 15, 2011, 09:57:30 AM »
Kupite AUTO BILD !     :mks:

Požurite ja sam počeo redom da pustošim trafike .  :citaj: :mks:

Divac

 • Guest
Odg: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD
« Reply #183 on: July 15, 2011, 16:32:13 PM »
ПОЛИТИКА:


Divac

 • Guest
Odg: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD
« Reply #184 on: July 15, 2011, 17:23:13 PM »
Auto Bild:Hvala svima, neopisiva je radost u celoj mojoj porodici  :mks: :pray:
« Last Edit: July 15, 2011, 20:05:00 PM by Divac »

Offline Sinisa

 • Članovi MKS
 • Aktivan
 • *
 • Posts: 1.663
Odg: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD
« Reply #185 on: July 15, 2011, 23:46:25 PM »
Malo ti zavidim, ali sam/smo mnogo više ponosni na tebe.   :bravo:

Offline mean

 • Članovi MKS
 • Aktivan
 • *
 • Posts: 641
  • www.rockfm.rs
Odg: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD
« Reply #186 on: July 16, 2011, 09:50:35 AM »
Kad smo vec kod medija...

24hBlicDnevnik

GradjanskiPressOffline jovanovski

 • Članovi MKS
 • Aktivan
 • *
 • Posts: 417
 • Nemirni i Čudni
Odg: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD
« Reply #187 on: July 17, 2011, 21:23:10 PM »


Snimak voznje do petka. Kakva je bila torta?

r_dalibor

 • Guest
Odg: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD
« Reply #188 on: July 18, 2011, 09:19:05 AM »
Balkanijada je najbolja do sada, a torta.......pojeo sam pet velikih parčadi i dalje nije išlo......

torta je bila EXTRA!!!!!!!  :good:

Offline gregor.tm

 • Članovi MKS
 • Aktivan
 • *
 • Posts: 2.234
Odg: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD
« Reply #189 on: July 19, 2011, 22:39:08 PM »
evo na redu je i moje doživljanje minijade.
pre pisanja trebam još jednom da pohvalim sve koji ste uspeli napraviti skup, koji je za mene postaje jedan najboljih!!!!


evo kako je počelo:
nakon IMM Đef i Sofija došli su kod nas.... evo malo poziranja:


ipak mi je ova fotka draža....


naravno posle parkiranja minija odleteli su natrag u GB za dve nedelje, pa ponovo nazad po minija, te zajedno na minijadu!

pre puta .... naravno u zadnji čas oprali smo minije, ja sam konačno promenio vodenu pumpu a Sofija (svaka joj čast) uzela je moju masku i počela sa poliranjem. MK1 morris maska je najteža za poliranje, ali ženski tanki prstiči su idelani za to:spakirali se i krenuli na put. naravno traveller je ogroman mini i u njemu je daleko više vazduha, što se vidi po zadovoljnim licima ( i cingaskoj krvi u smislu samo da krenemo ponovo na lutanje i skitanje. što je duži put, to je veče veselje).


Svit je jedva dočekao minijadu, jer je za prošlu se razboleo dan pre i ostao kuči. kako putuje u miniju od malog putovanja su mu u krvi i genima.... tako da mami i tati nestvara probleme:


kod Zagreba spojile su se dve slovenske grupe (jedna iz pravca ljubljane, druga iz maribora, treča malo kasnila). mislim da je sveukupno bilo oko 16-17 minija!


bez benzina neide, okupirali smo pumpu!:


Svit je več u svom elementu. obožava zastavice i koristi susrete kako bi se nauživao kičem od zastavica na miniju:


ponovo pohvala organizaciji, koja nas je spremno dočekala ispred hotela i parkingom za naše autiče!


na žalost nočnih slika uz pivo nemam :-( ..... jer sam mislio da če ih drugi staviti.... i tek sada vidim ih niko nije kačio :-(
ali kako smo došli do piva????? do je posebna priča. verovatno neponovljiva.... i siguran sam da jedinstvena..... precednik Vladimir nas je sve strpao u Taxije.... još uvek nemam pojma kako ste uspeli organizirati bezbroj taksija koji su nas povezli do centra grada:


noč je bila kratka..... a ujutro obavezno montiranje startnog broja (joj šta bi bez prtljažnika):


pa na put! trebam uslikati roadmap kojeg smo dobili na startu.... ponovo vidim da se organizator nehvali dovoljno pa nema tih slika.


OK, idemo dalje, drugi dan smo imali predivnu vožnju prema Fruškoj gori. simpatičan put i krivine stvorene za minija.
na putu još simpatičnije stanice.... i nakon nekoliko godina i ja sam se prepustio sponzorskoj coca coli, dobivenoj na jednoj od stanica relija.


sve dok nismo došli na cilj! joj.... koja zastavica.... celo vreme sam gledao kako bi otišla samnom (verujte dobro bi se osečala u mojoj garaži).


lokacija je bila stvorena za opuštenu atmosferu. intimna za sve ljubitelje minija, bez mešanja suvišne radoznale publike. vreme je bilo super (žao mi je samo vas organizatora koji ste se borili noč pre sa kišom i vodom.


tata i sin odma su se smestili na svojoj lokaciji:
drago mi je što su došli i drugi engleski auti (moj omiljeni morris minor)... samo što neznam kako to da nisam uslikao marinu morris:


drago mi je da na mitinzima ima vremena za druženje.... Sophie je draga i sa njom se može ogromno razgovarati o minijima (verujte... još uvek zna više o miniju nego 98% mojih mini prijatelja).... ali kad se vidimo sa njom uvek ima 101 druga tema.... tako da na mitinzima počinjemo sa komentiranjima minija i nema skorog kraja... super je da je bila organizirana klopa, hladno pivo.... i dosta vremena za opušteno pričanje.....
Jeff je postao i fotoreporter. jedva čekam ovogodišnje objavljivanje minijade u minia magazinu!


slovenska ekipa sa več tradicionalnim Cvičekom!


Svit se je dobro zabavljao na svojoj najomiljenijoj lokaciji.... naravno krovu, kojeg je odkrio prošle godine na češkom susretu:


došlo je vreme nagrada! Svit je izoštrio svoj vid:


nagrade- pehari, klipovi su bili 1A!!!! još jedna 5 organizaotoru:


svima več poznata slika našeg druga Divca in njegovog specialnog speciala! čestitke!!!!


još jedna nagrada (iskreno rečeno neznam više za šta.... ali otišla je u slo. ruke Tjaše) bravo za nju i njenog minija iz 99":


aaaa.... bilo je tu još nagrada, ekipi iz Makedonije!!! bravo da su se ponovo okupili u takvom broju!!!:


drago mi je da su klip dobili i mađari! simpatični su.


nadam se da čemo u što večem broju doči na njihov IMM sledeče godine. promociju imaju žestoku!


naravno.... kako bi bio da klip ne dobiju i grci. ove godine je bez glavnog grčkog aktera bila to veoma mirna, tiha grupa.


drago mi je da je i slo ekipa dobila pažnju. verujte nije lako slovence okupiti u takvom broju (nadam se da neče čitati ovu reportažu, pa mogu da ih tračam.... jer zaista je potrebno ogromno vremena kako bi ih okuipio, organizirao itd.... . a mislim, da za nijedan skup nemogu okupiti toliko sudionika kao za minijadu (to znači ima nešta i na minijadi!!!)


šteta što nije bilo i precednika- Aleša koji je dosada došao svake godine..... ali opravdano mu je pošto mu je žena trudna i svakog trena očekuju novog mini fena!


i Sophi te Jeff su dobili nagradu. neka nam ponesu duh minijade do UK:


super su mi ti klipovi:


drago mi je da je jedan klip otišao i u našu kučicu. možete zamisliti da je završio u sobi od sina. kolekciju pehara neda nikome. čak ni da ih stavim u garažu.nakon podele nagrada vreme je bilo za šoping!!! opet pohvala i pohvala organizatoru, jer neznam dali sam na bilo kojem susretu video toliko različitih klubskih stvari, od privesaka (koji su fenomenalni) , majica (perfektnog dizajna i kvaliteta svih godina minijade) pa dalje:


oči nisam odvajao.... osim što niste imeli moje veličine crvenih đempera ili kako se več kaže, nadam se da dobijem sledeč godine :


nakon šopinga još malo vožnje. naravno u novom miniju, zapravo countrimanu (još uvek neznam kakve veze ima to sa starim minijem što se tiče imena).... ali rekao sam si.... ajde kad mu je tvornica samo 50km od mene (u austriji -gracu).
naravno novi mini je udoban, ok, simpatičan, dobar za vožnju, voli brzinu, dobro se ponaša.... samo što to više nema nikakve veze sa minijem. neznam dali me osim imena bilo šta podseča na starog minija (ali svaka čast organizatoru za testnu vožnju):


na putu prema hotelu dok je kolona stajala.... došao sam do vremena da nađem novu kopču (zanima me komentar poznavalaca vezano za tu kopču)..... i naravno majstorica sa šrafcigerom. konačno se prozor ponovo zatvara... kako se nam stara kopča raspala na nekom od prošlog susreta.


hvala Daliborovom land roveru koji je poslužio za slikanje iz visine:


centar novo sada nam je otvorio vrata i prolaznici su bili veoma simpatični sa svojim komentarima..... a ja se polako navikavao na TV zvezdu  :blush: (nikada nisam u jednom danu nastupao za nekoliko TV kuča.... ajme da sam znao barem bi se malo pripremio.... ali novinaru su bili nemilosrdni sa pitanjima. pitali su me upravo ono što sam najmanje očekivao. nadam se da nisam napravio antireklamu)


ponovo intervju.... u ovde mi več puca ego:


za to vreme Svit se uspavao u miniju:


kad se spustila tama.... ponovo je došlo vreme za gradsku šetnju, piče, jelo..... ovako su izgledali naši miniji dok smo se okupljali. drago mi je da je ovog puta bilo više vremena za razgovor sa svima vama koji ste organizirali minijadu. prošlih godina skoro da vas nismo mogli videti jer ste uvek nešta radili i čuvali nas iz pozadine:


a ovako u 2:30 kad smo se sa Balazasom vračali u hotel:


sledeči dan je bilo ponovo prekrasno vreme..... okupili smo se na tvrđavi.... miniji su blistali... a mi prezadovoljni sa organiziranim obilazkom.... zaista ste nas napunili utiscima:


trebali smo i odmoriti noge:


moja pohvala ide i ekipi iz Maribora: sa moje desne je Karl- Drago- vlastnik MK1 coopera i njegov suvozač. Drago je ove godine samnom pregurao put do švicarske (reportaža još dolazi) i posebno mi je drago da je uspeo doči i na minijadu. njegov mini je imao poteškoče sa legerom i u nenormalnim satima šarafili smo ga samo da bi ga spremili.... na sreču njegov sin je uspeo da si izbori slobodni dan da ga je završio pošto sam bio službeno u ljubljani.... a sa desne strane je gospodin Leon kojem sam rekao za minijadu nedogo pre puta.... i odmah je rekao DA. poznajemo se samo jednu godinu (iz zadnjeg mariborskog relija oldtimera). svaka im čast da su se uklopili i hvala im da su došli:


minijada nebi bila minijada ako nebi bila zadnji dan klopa.... nemam šta MCS ponovo iznenađuje..... a klopa ....nije bila bilo gde.... nego na:


hmmmmmm,,.......


hrane je bilo prepuno. stomaci još puniji... minijacima je falilo samo još kauč da malo prilegnu.... ali čekao nas je put kućama.....


ali tad je došao red na precednika  :mks::


i naravno tortu, koju su krili sprat niže:


HVALA VAM!!!
na žalost nemam slika svih organizatora, pošto ste bili prezaposleni na kraju.... ali evo nekoliko lica koja sam ukrao kako bi se uspeo još jednom zahvaliti za vaš doček, program, pažnju i sve ostalo što nisam spomenuo:


i tako smo polako krenuli kući. ovog puta se nismo odlučili za autoput, nego sve do maribora po sporednim putevima:
pratili su nas prekrasni oblaci


prekrasni suncokreti:


prekrasna polja žita:


vidimo se uskoro na IMM 2012!!!! i naravno balkanskoj minijadi 2012!!! i za koji mesec na meehingu u slo!!!


« Last Edit: July 20, 2011, 09:27:14 AM by gregor.tm »

Offline Vladimir

 • Aktivan
 • Posts: 4.512
Odg: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD
« Reply #190 on: July 19, 2011, 23:06:59 PM »
svaka cast na svim reportazam
 :bravo: :bravo: :bravo:
"It's simple and amazing car" - Paddy Hopkirk

Offline gajudin

 • Članovi MKS
 • Aktivan
 • *
 • Posts: 2.187
 • bomraketabona
Odg: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD
« Reply #191 on: July 19, 2011, 23:28:27 PM »
sjajno :mks:
ZIV JE MINI UMRO NIJE!!!!

Offline gregor.tm

 • Članovi MKS
 • Aktivan
 • *
 • Posts: 2.234
Odg: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD
« Reply #192 on: July 19, 2011, 23:36:56 PM »
hvala! bez vas nebi bilo reportaže.
bilo mi je zadovoljstvo biti sa vama i ispričavam se za kašnjenje pisanja..... ali ova godina nije moja... udavila me sva gužva.   :hi:
« Last Edit: July 20, 2011, 00:23:45 AM by gregor.tm »

Offline mean

 • Članovi MKS
 • Aktivan
 • *
 • Posts: 641
  • www.rockfm.rs
Odg: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD
« Reply #193 on: July 20, 2011, 11:09:34 AM »
Fantasticna reportaza, bilo je pravo uzivanje citati je i gledati fotke.

Bravo Gregore  :bravo:

r_dalibor

 • Guest
Odg: BALKANSKA MINIJADA 2011-NOVI SAD
« Reply #194 on: July 20, 2011, 15:23:54 PM »
Divna reportaža i moje zadovoljstvo da vam je bilo lepo.  :mks: