Author Topic: Kazne za vozače koji nemaju Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi i do 50.000  (Read 3063 times)

Offline BaneBRE

  • Aktivan
  • Posts: 1.822
Kazne za vozače koji nemaju Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi i do 50.000 dinara - DDOR "Novi Sad" počeo besplatnu podelu formulara


Vozači koji posle 10. decembra ove godine ne budu u vozilu imali formular takozvanog Evropskog izveštaja o saobraćajnog nezgodi platiće kaznu i do 50.000 dinara.

Evropski izveštaj o saobraćajnim nezgodama, koji će se ubuduće izdavati uz polisu autoosiguranja, standardni je obrazac koji se koristi u celoj Evropi i validan je umesto policijskog izveštaja u slučaju jednostavnijih saobraćajnih nezgoda (bez povređenih i poginulih, kao i u slučaju manje materijalne štete).

Učesnici treba da popune pitanja koja sadrži ovaj obrazac i da ga potpišu i predaju društvu za osiguranje koje je u obavezi da plati štetu.

DDOR "Novi Sad" je svojim osiguranicima već počeo besplatno da deli ove izveštaje, kako bi ispunili zakonsku obavezu, koja stupa na snagu za nepune dve nedelje i tako izbegli plaćanje visokih novčanih kazni, ali i skratili proceduru u slučaju saobraćajne nezgode, Formulare će dobiti svi osiguranici koji zaključe novu polisu autoodgovornosti (obaveznog osiguranja vozila), kao i oni čija polisa važi i posle 10. decembra 2009, navodi se u saopštenju te osiguravajuće kuće.

Nakon stupanja na snagu Zakona o bezbednosti na putevima i Zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju, svi vlasnici vozila su dužni da imaju Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi. Za vozače za koje se u slučaju redovne kontrole, ili saobraćajne nezgode utvrdi se da nisu popunili, ili nemaju Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi predviđene su visoke novčane kazne.

Machony

  • Guest
extra još je i to falilo  :bich: :bich: