bili su dani kada sam išao po kočnice u italiju i to na odpad. veselo sam skidao sve polovno i tako se sigurno vozio 10 godina.
u kriznim danima i ja sam montirao neke kočione cilindre od lade uz malo modifikacije itd....
sve se može ako hoče.
za svaku stvar ima rešenje.
ništa nije nemoguče!
i slažem se da pravi mehaničar nije samo onaj koji ume da nešta premontira nego da se i snađe. takvih je danas sve manje i to je največi gubitak. postoji mašina za diagnozu i sve ostalo više manje rutinski rad. nema više majstora koji znaju da čuju i štalaju naš stari dobri SU karburator itd. puno majstora više nezna da našteluje ventile, platine. barem kod nas.
ali vezano uz delove: danas su se vremena promenila. npr. kočioni cilindar košta manje od 10€ a original oko 12€
osobno zadnjih 10 godina kupujem samo nove delove.
ako se započela tema provizije: onda objavljujem akciju. juče sam pospremao svoju garažu i na lageru pronašao:
ako kome treba dajem ih za istu cenu kao što koštaju u GB! nema provizije, nema zarade. prevoz častim ja ako se slažete.
evo što sam pronašao:
3 kopleta original prednjih cilindra leva i desna strana - 11,5€ po komadu
4 kopleta original zadnjih cilindra- 11,6€ po komadu
12 komada prednjih levih cilindra neoriginal - 8,5€ po komadu
9 komada prednjih desnih cilindra neorginal - 8,5€ po komadu
6 komada neorginal zadnjih cilndra - 8,5€ po komadu
jedini je problem, jer su kod nas upravo počeli praznici i u srbiju mogu doči tek nakon vaših praznika. to znači krajem januara.