Ja sam od skoro na forumu.Vec sam se predstavio sa belim minijem koji je za sredjivanje.Odlucio sam da ga sam rasturim u
delove i da ga spremim limaru za njegove radove.Imam problem: Mini nije paljen 3 godine,kad sam ga uzeo struju je imao,kupio sam novi akumulator,svecice.Motor nije bio zapekao.Probao sam da ga upalim,vergla ali nece da upali.
Koliko sam po secanju mogao da proverim neke stvari za koje sam znao, video sam da li ima ulja u karburatoru,bilo je.
Bacao je varnice na svakoj svecici,ali su bile retke i slabe,na 1.sek. jedna varnica.I tako sam probavao dok se novi akumulator nije istrosio,pa sam ga napunio i jos jednom nista
U medjuvremenu sam se video sa jednim majstorom koji radi automehaniku na dr.kolima i rekao mi je da se ne mucim,da
nece upaliti jer su verovatno zaribali ventili od dugog stajanja.Rekao je da pokusam da ga poslepam dr.autom.
Nisam to uradio jer nisam imao kocnice na njemu,a i letva volana zeza!
Posle svega toga sam odlucio da ga rasklopim i spremim za limarijske radove i farbanje a da kasnije vidim sta cu sa motorom.Motor je skinut sa prednjom sasijom i stoji na njoj.Sad pitam vas za misljenje: da li moze da se pokusa sa paljenjem,ima li nesto na sta treba obratiti paznju pa mozda i upali ili je onaj majstor bio u pravu,te ga treba otvoriti i srediti???