vreme je da nakon pauze idemo dalje sa putopisom.
muzeji automobila u GB so po mom ukusu. u njima ima onoga što mene najviše zanima. a to su engleske marke.unutrašnjost ovog muzeja je bila napravljena u stilu ulice zapravo pravog malog gradiča.
još pogled iz drugog ugla.
i nastavili smo put prema severu:
još zadnji put na rajskim plažama i kupanja u oceanu:
nakon mora put nas je vodio u nacionalne parkove i prirodne rezervate pod imenom Snowdonia:
Snowdnonia je poznata po prekrasnoj pokrajini čije puteve su okupirali poznati automobilistički magazini za svoja testiranja i testne poligone. evo tu smo naleteli na dve mašini. naravno nakon njihovog foto šutinga ugurali smo se i sa našim trevijem.
naravno ima tu više fotki... ali za sada samo na kratko za prvi utisak sa najnovijim Mclarnom i desert sa strane poršeja.
a photo shooting je bio za EVO magazin.
inače u toj pokrajini se još uvek vidi veliki uticaj nekadašnjeg rudarstva....
kako je miniju mali rezervoar za gorivo počeli smo sa potražnjom pumpe:
kad sam obrisao prašinu na prozoru mogao sam videti unutra puno, puno još zapakiranih BMC i Leyland kutija sa zaboravljenimi i zapuštenimi delovima. na policama se moglo prepoznati i nekoliko minijevih delova
evo jedan od najlepših trenutaka. Snowdonia ima ogromno jezera. do ovog smo došli skrivenim malim putičem. u planinskoj vodi smo se okupuali i preživeli nezaboravne mirne trenutke tišine oko i unutar nas. samo mi i priroda. nema turista, nema buke, samo mir.
mesta za kuvanje zapravo kuhinje smo birali takve da smo imali dobar i lep pogled na okolinu. nema večeg luksuza od letnje kujne.
kad kad smo trebali i dodatni odmor za počinak i meditaciju.
tipični engleski gradiči i arhitektura kao iz bajke.... i očito slučajno parkirani turisti sa krovnim kuferima. ali samo jedan od četri je klasičan stil.
ovde smo več osečali da put ide prema kraju. žena je htela još zadnje kilometre po Walesu da se provoza napoznatijim putem za minije u gradu Llandudno kojeg je zapamtila iz mini magazina. odličan grad i odličan brdski put koji je sa jedne strane otvoren na ocean.
majice mini kluba srbije su uvek bile samnom. drago mi je bilo nositi vaše majce. tu smo došli do kraja putovanja po Walesu kojeg smo prešli od Juga prema S i od Z prema Istoku i nismo imali osečaj da smo nešta veliko ispustili. naravno na forumu nije sve stalo.....
videli smo prekrasnu prirodu, brda, neverovatne plaže, puno mora, sela iz bajke i još više smo i doživeli.