: [1]

: Zadnji most  ( 7140 )

0 and 1 Guest are viewing this topic.

nikolson

• Aktivan
  • : 49
Zadnji most
« : May 12, 2014, 21:17:41 PM »

Postoji li stelovanje zadnjeg mosta na miniju, malo ide u stranu kao lovacki pas :)?

johnny02

• Članovi MKS
  • Aktivan
  • *
  • : 20
Odg: Zadnji most
« #1 : May 13, 2014, 08:04:47 AM »

mislim da vecina minija kad ih gledas odzada dok se voze tako izgledaju, zbog nejednake sirine karoserije naprijed i nazad ..... a opet ima puno strucnijih ljudi na forumu pa ih molim da me isprave ako grijesim 

Brutalac

• Članovi MKS
  • Aktivan
  • *
  • : 811
« #2 : May 14, 2014, 08:25:14 AM »

Ne mozes stelati most ali mozes zadnja ramena i njihov trag...tj zadnji trag kotaca...

http://www.minispares.com/product/Classic/Suspension/Performance/MS73.aspx?1906&ReturnUrl=/shop/classic/Suspension/Camber~kits.aspx|Back%20to%20shop

nikolson

• Aktivan
« #3 : May 14, 2014, 21:09:48 PM »

ovo se narucuje? fabricki nema na miniju?

Minion

« #4 : May 15, 2014, 00:17:39 AM »

imam bas taj set - ako se odlucis, javi, pa da pravimo dogovor ;)

nikola.m

• Aktivan
  • : 786
« #5 : May 15, 2014, 01:41:34 AM »

koliko sam razumeo tebi mini ide kao neki udarani stojadini,tj ima 4 traga,ili gresim.
« : May 15, 2014, 01:57:08 AM nikola.m »

Brutalac

• Članovi MKS
  • Aktivan
  • *
« #6 : May 15, 2014, 08:10:31 AM »

ovo se narucuje? fabricki nema na miniju?

Tako je! Mini tvornicki nema stelanje zadnjeg traga a sa godinama se moze desiti da dodje do pomicanja ili mijenjanja istog pri razno raznim zamjenama dijelova ili nekih udaraca i slicno...sa ovim rijesis sve probleme i namjestis si spur!

nikolson

• Aktivan
« #7 : May 15, 2014, 13:03:37 PM »

mini kada se vozi ponasa se normalno, ali kada se ide autom iza njega izgleda kao da ide ukrivo

Brutalac

• Članovi MKS
  • Aktivan
  • *
« #8 : May 15, 2014, 19:06:30 PM »

Moguce je da je i zbog ovoga sto je johnny02 naveo...Mini je napred siri nago iza pa kada ga se gleda direktno odozada u nekim trenucima se moze ciniti da vozi ukoso makar ne bi bilo nista cudno da STVARNO vozi u koso...
Najbolje za to provjeriti je otici i napraviti optiku kotaca...tamo ce sve vidjeti

nikolson

• Aktivan
« #9 : May 16, 2014, 12:07:32 PM »

prednji kraj i jeste siri, moguce vrlo lako zbog toga da se cini, ali u svakom slucaju moram prosetati na reglazu cim se srede neke sitnice

nebkv

• Članovi MKS
  • Aktivan
  • *
  • : 1.083
« #10 : July 16, 2014, 20:12:47 PM »

I meni je prijatelj slicno rekao jednom prilikom kada je vozio iza mene na putu iz sela za Kraljevo(Ibarska magistrala)
Onda sam ja posle par dana seo u drugi auto a Sretenka u Mini pa istom deonicom
Skapirao sam da kada Mini ide uz srednju liniju sve izgleda sasvim normalno,vidim samo siluetu zadnjeg kraja.Ali ako Mini bezi od srednje trake ka ivici puta a ja idem uz srednju liniju onda zaista deluje kao da ide ukoso jer vidim vozacevu stranu
Onda sam odradio sledeci eksperiment,dok je Mini isao tik uz srednju traku ja sam maksimalno otisao uz ivicu puta i izbacio glavu(nisam imao auto sa desnim volanom :)),i opet isto,vidim suvozacevu stranu.Jednostavno opticka varka u zavisnosti kako vozac Minija ispred vozi
Ipak sam na kraju nekako uspeo naci reglazu zbog 10ki,da odradim proveru.Potvrdili su mi da nema vecih odstupanja i da je sve u granicama normale :)
: [1]