Ok, idemo dalje. Vozijo sam tog Triumpha tri godene i to bez nekih večih problema. Vozijo sam ga u glavnom po gradu i okolini, nisem išao sa njim na ni jedan deleki put. Jedanput mi je raspao krst na poloosovini, a imao sam i nešto problema sa smečem u tanku, i to je sve.
U to doba upoznao sam prijatelja Milana. On i njegov brat imali su svaki svoj MGB. Neki dan mi dao Milan ključeve, da vidim kako ide MG
. Nisam mogao da verujem, ali ogromna razlia kad ga uzporedim sa Triumphom, puno stabilniji, jak, brz i kompaktan. Ljubav na prvi pogled. Toliko me oduševijo, da sam u mesec ili dva prodao spitfireja i počeo tražiti MGja. :)Njih nije bilo puna na prodaju, trebalo je biti strpljiv. Neki da se pojavijo oglas, skočili smo ja i Milan u mog juga i gasa do nekog sela u blizini Rume. U oglasu je vlasnik naveo, kako je auto dobr itd , to nam je rekao i kad smo stigli do njega. Rekao je" brži je od svakog keca". E, došao je trenutak istine. Kad smo videli avto, situacija je bila potpuno drugačija. Auto je bijo totalni krš.
.
Razočarani smo išli do Beograda i sve to ispričali Radetu. On nas je uputijo u Skopje. Tamo bi trebao biti solidan MGC za podaju, ali mi smo bili bez volje i okrenuli se prema Sloveniji.
To je bila moja VELIKA GREŠKA i dandanas mi je žao.
Opet oglasi, a ni jednog MGja. U to vreme prodavao je tip u Izoli Alfu spider 2000 i kupijo sam tu Alfu. Trebalo je napravit limariju,generalnu na motoru itd i za godinu dana rada Alfa je bila spremna. Avto je bijo lep i jako brz. Dva dellorto fergazera, 135 konja. Na suhoj cesti najbrži, ne kiši opasan.
Alfa, moja druga VELIKA GREŠKA
Vozijo sam tu Alfu godinu dana, a nikako da se naviknem na nju. Nešto mi nije odgovaralo i tačka.Avto je bijo odličan, ali jednostavno nije bio pravi za mene. Odlučijo sam, da ga prodam. Pravog kupca nije bilo, a za to vreme se u Ljubljani prodavao MGB. Sa vlasnikom smo se upoznali i dogovorili o zameni. Dao sam lepu Alfu za MGja, koji je bijo dobra osnova ali je trebalo celog raditi iz nule. Ali eto, to je bilo tačno to što sam i tražijo MGB-1965 Mk1, bombastično, fantastično
Kad je bivši vlastnik pokazao Alfu svom ocu, taj mu je rekao "menjao si Rolex za Seiko". I ja mislim isto.